Foto: Paulina Torbjörnsen


I dag er svenske Cherrie ute med albumet Araweelo, to år etter debutalbumet Sherihan. Det nye albumet er produsert av Amr Badr og Cherrie selv og gis ut på hennes eget label, som også heter Araweelo.

Debutalbumet Sherihan har solgt til platina og mottatt en rekke priser, blant annet Grammis, P3 Gull-pris og Independent Manifest Award. I hele 2017 reiste hun Europa rundt som oppvarmer for Stormzy og hun har siden spilt flere steder, både i USA, Asia og Europa. I sommer skal hun spille to konserter i Norge. Den ene er 3. juli på Kadetten, den nye strandfestivalen på Kadettangen i Sandvika i Oslofjorden. Den andre er 18. august på Melafestivalen, en gratisfestival i Oslo.

I oktober i fjor slapp hun 163 För Evigt (163 er postnummeret til det området i Stockholm Cherrie bor), og låta ble raskt en hit, både i Sverige og ute i verden. Det Slår Mig Ibland ble sluppet i mai, som første singel fra Araweelo

« Händer att jag tänker på det ni sa / Men det var förut / Är mycket bättre nu / Independent inget håller mig tillbaks / Och era ord har gjort mig till den / Den jag är nu, allt jag ville bli»Om Araweelo sier Cherrie selv:
«Jeg var på et mørkt sted da jeg slapp mitt forrige album, jeg hadde vært igjennom mye og håpet ting skulle bli bedre. Nå er jeg på et helt annet sted. Jeg har blitt sterkere fordi jeg har hatt mulighet til å realisere flere av drømmene mine. I forrige runde ropte jeg ut, med det nye ønsker jeg å lege folk. »