Foto: Sondre Formo Lindheim


Countryrockerne Wild Whens fra Notodden har siden i fjor gitt ut fire singler som har høstet til sammen rundt en halv million avspillinger på Spotify. Tre av singlene de har sluppet tidligere er med på debutalbumet From the Valley, men nå med forbedret lyd.

From the Valley er ingen fysisk dal, men en metaforisk dal som beskriver mørkt og tungt sinn. Selve låten handler om en som er fanget i et sinn av angst, ensomhet og anger. At mange av låtene kommer fra denne dalen, gjorde tittelvalget til en god betegnelse for helheten og den mørke og gritty stemningen på albumet, sier vokalist og låtskriver Esben Meyer KristensenI kjølvannet av albumslippet skal bandet spille på blant annet Kartfestivalen og Treungenfestivalen, samt flere konserter forskjellige steder i Telemark.

— Låtene på albumet har vært en del av konsertene våre, så det at vi nå har et album ute håper vi bidrar til at flere kjenner til låtene og synger med. Det har vi ha allerede opplevd med singlene vi har sluppet, forteller bassist Tony Portås.

Albumet er spilt inn og mikset av Halvor Halvorsen i hovedsakelig Juke Joint Studio på Notodden. Det finnes i både fysisk og digitalt format og er utgitt av bandet selv.


Wild Whens på Facebook