Júníus Meyvant slapp nettopp nyheten om at hans etterlengtede oppfølgeralbum Across the Borders slippes 9.november på det islandske labelet Record Records.

Det nye albumet byr på rik orkestrering som omfavner en stor palett av lyder og er oversvømt av sjelfulle og sjarmerende melodier. Gjennom alle de elleve sporene blir den naturlige varmen av Júníus Meyvant umiskjennelige vokal matchet og forsterket av full strykerseksjon og brassensemble, som igjen skaper en hjertelig mur av lykksalig lyd. Across the Borders fremviser det aller beste av Júníus Meyvants freaky folkpop.

I går slapp han også førstesingelen High Alert som en smakebit på hva man kan vente seg på albumet. Til tross for den oppløftende sounden på låten, forteller Júníus at det faktisk finnes en mørk side til opprinnelsen av dens tilblivelse.

-High Alert handler om endimensjonal, selvmedlidende snakk mellom voksne mennesker. Det er klisjéen om at du blir sparket ut og går deg vill i desperasjon og selvmedlidenhet. Den ene dagen har du alt, mens neste dag ser du deg over skulderen i paranoid frykt for ting du har gjort feil, forteller han.

-Sangen startet med at jeg spilte til trommeloopen, og ut fra det dukket gitarriffet opp og gjorde det til en rockelåt. I studioet lå vi så til den cinematiske 70-talls hornseksjonen., fortsetter artisten.

Født og oppvokst på Vestmannaeyjar utenfor den islandske sørkysten, har Unnar Gisli Sigmundsson sluppet musikk under sitt alias Júníus Meyvant siden 2014. Debutsingelen Color Decay fikk en fantastisk mottakelse på Island, men ble også plukket opp av store internasjonale aktører som KEXP og NPR. Året etter kunne han plukke opp priser bade for Årets låt og Årets nykommer på Icelandic Music Awards.

Etter suksessfulle turnéer i Europa og USA slapp han det kritikerroste debutalbumet Floating Harmonies i 2016, og nå følger han altså opp med Across the Borders.

Júníus Meyvant returnerer også til livescenen med full band på årets Iceland Airwaves, i tillegg til internasjonale turnédatoer, som vil bli offentliggjort i nær fremtid.