Foto: Ida Fiskaa


Sei Selina slipper i dag debutsingelen sin, Young Samurai.

"Young Samurai er en hyllest til unges lidelser og deres seiere. Den handler om de unge som havner i store kamper helt utenfor deres kontroll, der det eneste man kan gjøre er å overleve. Uansett om det er i Norge eller resten av verden så har de en ting til felles; de står nederst i rangstigen. Denne er til de som mangler et skjold, men som ble født med et sverd."

Selina brukte skriving som terapi allerede fra tidlig av, og det ble hennes inngang til sangskriving.
Med en far fra Sierra Leone og en norsk mor, beskriver Sei barndomshjemmet på utsiden av Oslo som et realistisk møte mellom to kulturer i Norge; bevegelse, kreativitet, lidelser og kjærlighet. Med en boombox som alltid spilte av soul, hip hop og r&b, og en far som spilte vest-afrikanske trommer, ble dette elementer som filtrerte seg inn i musikk hjertet.

Etter videregående skole flyttet Selina til København, og det viste seg å bli året der hun fikk utfordret sin musikalske identitet, blomstre og utvikle hennes egen lyd. En lyd der soul møter elektronisk musikk med et hint av rytmer fra hennes afrikanske røtter. "Det er sannheten som øye tillater å se som inspirerer meg til å fortsette å skrive", sier Sei Selina.