Foto: Oddbjørn Steffensen

I 2016 var det ville tilstander da den Matt Corby solgte ut Rockefeller i Oslo på kun tre minutter- og senere det samme året fylte han opp Piknik i Parken. Nå kommer han tilbake til PiPfest og skal spille sitt mesterlige soulalbum Rainbow Valley, i Sofienbergparken fredag 14. juni.

-Vi er ordentlig glade for at Matt Corby kommer tilbake til Oslo og at han velger å spille på nettopp PiPfest. Han rørte hele parken sist han gjestet festivalen i 2016- og hans nyeste albumet Rainbow Valley er utrolig vakkert og ektefølt. Han kler vår festival så til de grader. Dette blir magisk, sier presseansvarlig Lars Tefre Baade.

Corby har gitt ut en rekke prisvinnende og storselgende album og EP-er, og ble dessuten verdenskjent for sitt samarbeid med norske Kygo på låten "Serious".

Corby fikk sin første smak på rampelyset som Idol-deltager i hjemlandet i 2007, bare 16 år gammel. Han har senere kalt deltagelsen for «et stort, forbanna feilskjær», og det skulle gå fire år før verden virkelig fikk øyene opp for den sanne Matt Corby. EP-en Into the Flame solgte til seks ganger platina i hjemlandet, og la verden for hans føtter. I fjor høst kom album nummer to, Rainbow Valley, et mesterlig soul-album der Corby spiller alle instrumentene selv og som har mottatt stående applaus blant presse og publikum.

Om PiPfest
Piknik i Parken ble arrangert for første gang i 2014. Bak festivalen sto flere sentrale personer i norsk musikk- og uteliv med et brennende ønske å lage en festival med fantastisk musikk, mat og drikke. En totalopplevelse i Oslos vakreste parker. Piknik i Parken har blitt arrangert utenfor og inne på Vigelandsmuseet. Når PiPfest arrangeres for sjette gang, skjer dette i Sofienbergparken. Festivalen har opplevd rekordsalg etter flytting til Grünerløkka.

Med arister som New Order, Madrugada, The Streets, The 1975, Jungle, Kurt Vile, Metronomy, Julia Holter, Hajk, Nils Frahm, Mari Samuelsen, The tallest Man on Earth, Boy Pablo er det liten tvil om at 2019 blir en magisk helg for publikum som elsker Pipfest.