Norske SOFIA har allerede samlet over en halv million streams på sine første singler. Via samarbeid med artist og produsent Sebastian "Coucheron" Teigen har hun høstet støtte fra store navn som YouTube-giganten CloudKid og den internasjonale tastemakeren Nothing But Hope And Passion.

18-åringen ble først hørt på Grammy-nominerte Coucheron sin singel Loud som feature-artist, sanger og låtskriver. Låten fikk internasjonal oppmerksomhet og ble spilt på radio i både USA og Tyskland. Hun toppet også Hype Machine sin “Most Popular”. I tillegg har den talentfulle nykommeren fått internasjonal oppmerksomhet via Clash Magazine og blitt trukket frem som et live-høydepunkt under bransjefestivalen “Vill Vill Vest”.

I fjor fulgte hun opp med singlene Fake It og Follow You som blant annet ble brukt i NRK-serien ”Lovleg”. Tidligere i år slapp hun singelen Hollow, produsert av artist og produsent JNS aka Thomas Jones.

Nå har SOFIA nok en gang teamet opp med Coucheron, på singelen I Don’t Want To Lose A Friend. På sin Facebook-side forteller hun følgende om låten:

"Det er ikkje veldig ofte eg skriv musikk om noko så konkret: frykten for å miste venner. Det er ikkje så enkelt å vere i relasjoner der du ikkje veit kor du har den andre, eller der du føler at du er den som gjer størst innsats.

Eg kjente litt på dette siste året på vidaregåande. Ikkje slik at dét var det største problemet, og at det var derfor det blei en heil sang ut av det. Ofte er det litt tilfeldig kva det blir sang av og ikkje.

Eg veit ikke om denne sangen vil gi deg så veldig mykje, om det er det som er målet da; at lyttaren skal sitte rikare igjen. Men kanskje står du akkurat no i en lignande situasjon og treng å bli minna på at du ikkje er den einaste. Eg veit i alle fall at når eg sjølv har det tøft, er det ikkje alltid eg vil ha gode råd eller kloke tankar eller høre fortellingar med lykkelig slutt. Av og til treng eg å høre at andre også har det vanskelig, høre om andre sine utfordringar, høre sannheten uten at den er pynta på. Og her har du en ærlig sang fra meg."