Vekker navn som Glastonbury, Roskildefestivalen, Way Out West eller Øyafestivalen en lengsel etter å få oppleve en musikkfestival denne sommeren? Musikkfestivaler er det mange av, også rundt om i hele Norge. Her finnes det festivaler for alle og enhver, enten du elsker folkemusikk, jazz eller rock. Å dra på festival for en helg eller en uke er sommerens høydepunkt for mange. Dog koster det litt penger å reise på musikkfestival. Du skal ha penger til transport, mat, festivalpass og annen moro. Løsningen kan være å låne penger.

Lag et budsjett


Før du går ut på lånemarkedet er det lurt å sette opp et budsjett over hva du trenger for å reise på musikkfestival. Få med deg ting som flybilletter, togbilletter og/eller andre transportkostnader, bosted samt mat og drikke må også være med. I tillegg må du huske på kostnaden for å kjøpe festivalpass. Når du har fått en oversikt vet du hvor mye du må søke om å låne.

Det er også viktig at du sjekker at du faktisk har råd til å låne det ønskede beløpet. Lånet skal betales tilbake i avdrag, og det er viktig at du ser at du har råd til dette i det overordnede budsjettet ditt.

Benytt deg av en sammenligningsside


Det neste smarte steget er å benytte seg av tjenestene til en sammenligningsside. Her vil du finne en oversikt over de ulike bankene og hvilke renter de tilbyr. Da ser du hvilke banker som har det laveste rentetilbudet, og kan sende søknaden din til disse. Denne tjenesten er gratis for deg, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Det du skal se etter er den effektive renten. Det er denne som viser deg hva lånet vil koste, og jo lavere den er desto bedre er det for deg.

Søknad og kredittsjekk


Du sender inn søknaden din på nettet. Søknadsskjema finner du på bankens eller lånesidens nettsider. Du må fylle ut slike ting som navn, adresse og telefonnummer samt opplysninger om din økonomi. I tillegg må du selvsagt oppgi hvor mye du ønsker å låne og hvor lang tid du kan tenke deg å bruke på nedbetalingen.

Når banken har mottatt søknaden din vil de foreta en kredittsjekk. Det er mange som lurer på om det er mulig med lån uten kredittsjekk , men i Norge er det ikke det. Her er det påkrevd med en kredittsjekk, slik at banker og långivere skal sikre seg at de ikke låner ut penger til personer som ikke klarer å betale tilbake.

Det er selvfølgelig ikke alltid lett å vite hvem som betaler tilbake eller ikke, men dersom du har dårlig betalingshistorikk eller har betalingsanmerkninger er dette en god identifikasjon på at banken ikke bør låne deg penger. For eksempel så kan et lån se slik ut: DigiFinans - Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Det samme gjelder om du har mye gjeld i forhold til inntekter. Myndighetene har satt et tak som sier at du ikke kan ha mer gjeld enn det som tilsvarer 5 ganger årlig inntekt.

Får du søknaden din godkjent, kan du signere med din BankID og da kan du se frem til en herlig opplevelse på musikkfestival.

Denne er artikkelen er sponset innhold fra sammenligningssiden loanscouter.com