Musikkbransjen er en tøff bransje å komme inn i, men det kan lønne seg å vite litt om hvor man skal begynne, for å få det til å skje.

I hvilken del av bransjen vil du jobbe?


Musikkbransjen er en stor bransje, og det er stor forskjell på om du vil være utøvende musiker, produsent eller om du vil jobbe bak kulissene med for eksempel kommunikasjon. Det er noe du skal ha en helt klar ide om når du begynner å planlegge din karriere i musikkbransjen.
Det er selvfølgelig bra å være fleksibel, men det er lurt å ha et tydelig fokus når du søker stillinger i musikkbransjen. Det kan være forvirrende for en arbeidsgiver, hvis du ikke er helt klar over hva du vil og hvilken rolle du ønsker i selskapet du søker i.

Bygg nettverk


I musikkbransjen, er nettverk avgjørende, og derfor er det viktig at du har fokus på å bygge nettverk. Oppsøk steder hvor du kan falle i snakk med de riktige menneskene, bygg nettverk på medier som LinkedIn og legg til folk du synes er spennende på sosiale medier. Det er viktig å bygge nettverk, for det er faktisk sånn i en bransje som musikkbransjen, at man gjerne ansetter folk og gir folk muligheter, som man har kjennskap til i forveien.

Promoter deg selv på sosiale medier


En ting er å legge til andre på sosiale medier, men det er også viktig å fokusere på å bygge opp sine egne kanaler. Hvordan du fremstår her kan faktisk være utrolig viktig for noen i musikkbransjen, som gjerne vil ansette noen som er gode til å selge seg selv. Invester tid på å bygge opp sosiale medier, så du fremstår på den måten du gjerne vil fremstår for en potensiell arbeidsgiver i musikkbransjen.

Start for deg selv


Hvis du synes det er vanskelig å komme inn i musikkbransjen gjennom tradisjonelle kanaler, og du har en god ide til et godt konsept, så kan det kanskje være en god ide å starte for seg selv. Det er selvfølgelig ikke helt risikofritt å starte egen bedrift, men det kan være en lur beslutning for å skape sine egne muligheter.

Kredittlån kan være en mulighet hvis du mangler finansiering til utstyr og lignende, for å komme i gang med ditt eget studio. Det er selvfølgelig en veldig god ide å sammenligne flere lån før du eventuelt velger hva du vil gjøre. Dermed kan du finne den løsningen som passer best til deg og dine behov.

Det kan være vanskelig å komme inn i musikkbransjen, men ved å fokusere på å bygge opp nettverket ditt, bruke tid på sosiale medier og kanskje starte for deg selv, hvis du føler at det er vanskelig å få en fot innenfor. Det er mye man kan gjøre selv for å få de sjansene man trenger for å lykkes i bransjen, og det er lurt å være litt proaktiv, i stedet for å vente på at muligheter skal komme til deg.

*Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Morebanker.