Foto: Alexander Solsvik


I morgen går by:Larm endelig av stabelen i Oslo, nå som permanent høstfestival! by:Larm var siste festival ut før korona, og smeller i gang konserthøsten som første festival etter korona, så dette kan bli en spesiell opplevelse både for artister, arrangører og publikum.

Det er et enormt spenn i sjangre på årets festival, her er noen av navnene vi gleder oss til å se denne uken:

YARD ACT

Britiske Yard Act ble startet i Leeds i 2019, da Ryan Needham midlertidig bodde på gjesterommet til James Smith. Etter å ha vært bekjente i mange år oppdaget de plutselig at de var kompatible musikalsk, og begynte å kombinere James’ interesse i spoken word med Ryans post-punk. De slapp sin første utgivelse i mars 2020, og halvannet år - og tre konserter - senere, står de på by:Larm scenen på Blå i Oslo!

Yard Act spiller på Blå lørdag kl 23:30.

METTESON

Sverre Breivik, med artistnavnet Metteson, vant Musikknyheters kåring over artister vi hadde mest tro på for 2021. Mossingen er opprinnelig utdannet skuespiller og har tidligere spilt i oppsetninger som “Hamlet” og “Jeppe på Bjerget”, og satser nå også på en musikkariere. I 2019 ga Metteson ut sin debutsingel “80 Miles”, og rakk akkurat å spille på forrige by:Larm før landet stengte ned. Nå er han tilbake for å spille på Blå under årets by:Larm.

Metteson spiller på Blå fredag kl 20:30

DØSSI

Bergensbaserte Ingrid Døssland, AKA Døssi, leverer stemningsfull drømmepop med atmosfæriske lydlandskaper. Debut-EPen bluebirds kom i år, og Døssi, som gjerne sammenlignes med Sufjan Stevens og Lucy Rose, spiller to konserter på årets by:Larm.

Døssi spiller på:

Pokalen torsdag kl 20:00
Krøsset fredag kl 21:30

LORAINE JAMES

Produsent og radiovert Loraine James fra Nord-London eksperimenterer jazzy elektronika blandet med Ambient EDM, og har skapt sitt helt eget uttrykk. Hennes tredje album Reflection ble sluppet tidligere i år, og Pitchfork skriver om albumet at “London-produsentens tredje album tester grensene til dance-musikk, ikke bare for eksperimentalismens skyld, men som et uttrykk for sårbarhet og en kanal for selvkunnskap”.

Loraine James spiller på Kafé Hærværk fredag kl 23:30

FANGST

Norske Fangst består av medlemmer fra storheter som Death By Unga Bunga, tidligere medlemmer fra Honningbarna og Hvitmalt Gjerde, samt en jazzflyktning fra Manhattan, og serverer farlig fengende musikk full av bergensk nonchalanse. Fangst spiller to konserter på by:Larm, og vil garantert lage fest for de fremmøtte.

Fangst spiller på:

Vulkan Arena lørdag kl 23:30
Krøsset torsdag kl 21:30


KMRU

Joseph Kamaru, med artistnavnet KMRU, er basert i Berlin, men kommer opprinnelig fra Nairobi i Kenya. Han studerer til daglig lydkunst ved kunstakademiet, men ved siden av lager han eksperimentell ambient musikk med feltopptak, improvisasjon, noise og droner. Fredag spiller han i Oslo!

KMRU spiller på Kafé Hærværk kl 22:00

ALICE BOMAN

Svenske Alice Boman tar turen til by:Larm fra Malmö, og tar med seg sin eterisk drømmende folkpop som gir henne stadig flere fans. Debutalbumet Dream On ble sluppet i fjor, og ble nominert til svenske Grammis’ i kategorien Årets Alternative Pop. Boman sin musikk har allerede dukket opp i TV-serier som 13 Reasons Why, Transparent og Wanderlust, og fredag spiller hun på Ingensteds.

Alice Boman spiller på Ingensteds fredag kl 20:00

SVARTEPEENG

Svartepeeng dundrer inn på by:Larm med Mjøs-hardcore som vil gi deg bakoversveis både fysisk og mentalt. Det er hardt, det er brutalt, og det er skikkelig skikkelig digg. Som en del av by:Larm Black får de presentert seg to ganger i løpet av festivalen, på Revolver og i selveste Kulturkirken Jacob.

Svartepeeng spiller på:

Kulturkirken Jacob torsdag kl 20:00
Revolver lørdag kl 22:00

ATENA

Et annet band som er del av by:Larm Black er Oslo-bandet Atena, som med sin metalcore drar inspirasjon fra hiphop, klassiske komponister og kjærlighet for tung musikk. Atena vil vise Europa at det er mer enn black metal som streifer rundt i norges land, og det får de sjansen til på Rockefeller denne helgen.

Atena spiller på Rockefeller torsdag kl 23:30
by:Larm på nett