Ola Kvernberg (til venstre) og Jo Nesbø i Di Derre på Moldejazz i 2018. Foto: Hogne Bø Pettersen

Moldejazz hadde artistslipp torsdag 8. desember og presenterte et program med sterke norske og internasjonale navn.

Basskongen


Marcus Miller, Kurt Elling, Di Derre med Trondheimsolistene, Hedvig Mollestads Weejuns feat Trevor Dunn, «Horta» – Elias Akselsen, Stian Carstensen & Ola Kvernberg, Best Western Swing med Adam Douglas og Ola Kvernberg, HM3 med gjester og Vadim Neselovskyi & Tamara Lukasheva er klare for Moldejazz 2023.

Marcus Mille gjestet Romsdalsmuseet under festivalen i 1997. Da spilte han i Legends med Eric Clapton og Steve Gadd. Siden har han spilt Bjørnsonhuset i både 2013 og 2019.

Marcus Miller har bidratt på innspillingene til verdensstjerner som Miles Davis, Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin, Elton John og Bryan Ferry og så mange mer at det er lettere å lage liste over de han ikke har spilt med. Totalt skal han ha bidratt på langt over 500 album som både musiker, produsent og arrangør. I tillegg har han egne radioprogram og podcaster.Di Derre og Hedvig Mollestad


Da Di Derre spilte på Romsdalsmusetet i 2018 ble konserten utsolgt på minutter da billettene ble lagt ut rett før jul i 2017. De kommer tilbake i 2023 og tar utgangspunktet «Marka-konserten», hvor de spilte på Frognerseteren med Kringkastingsorkesteret. Dette ble senere utgitt på plate. Nå blir det en utvidet versjon av Trondheimsolistene som skal spille sammen med bandet, som mange moldensere regner som sitt.

I løpet av 2022 har Hedvig Mollestads nye trio, Weejuns rukket å gjøre seg bemerket på en rekke konsertscener og fikk også stående applaus i vår anmeldelse i høst. Ordet Weejuns er en type mokasin, mens bandet består av Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent, Terje Rypdal) Ole Mofjell (Neon Ion, Signe Emmeluths Amboeba), og Mollestad selv.

Hedvig Mollestad er også Artist in Residence i 2023 og har også invitert bassisten Trevor Dunn (Tomahawk, Mr. Bungle). Han er en av John Zorns faste samarbeidspartnere, og spilte også under Zorns residency på Moldejazz i år. Det blir også konsert med Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig Mollestad leder Weejuns på AdLib i Bodø

Hedvig Mollestad på Adlib Jazzklubb i Bodø oktober 2022. Foto: Hogne Bø Pettersen

Horta


USA-fødte Adam Douglas kom til Norge først i 2008. Karrieren tok av etter at han vant Stjernekamp i 2017 og fikk Spellemannprisen i bluesklassen 2021. Han har leverer variert musikk inspirert av blues, soul, gospel, jazz og roots.

Sammen med Ola Kvernberg, Stian Carstensen, Staffan William-Olsson, Asle Røe (fra Midsund i Molde), Finn Guttormsen og Jarle Vespestad skal sammen sette opp en spesialforestilling under Moldejazz kalt Best Western Swing. Best Western Swing står for en blanding av jazz/country/bluegrass, lett humoristisk kalt hestejazz.

Carstensen og Kvernberg skal sammen med Elias Akselsen også framføre Horta. Musikken er hentet fra Akselsens og Carstensens siste plate, som består av ni personlige tolkninger av tatermusikk som spenner fra skillingsviser til balkanrytmer, og gjester yngre generasjoner tatermusikere som Sara Wilhelmsen og Anita Kleppe.

Det blir også musikk fra Ukraina i form av den unge sangeren Tamara Lukasheva og den velrennomerte pianisten Vadim Neselovskyi.

Moldejazz 2023 foregår 17. - 22. juli i Molde.