Foto: Ingrid Pop

Marit Larsen er bekreftet til Piknik i Parken i juni. Marit Larsen er en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. I 2022 fikk vi også høre henne på norsk for aller første gang. Marit Larsen er endelig tilbake med ny musikk, og som vi gleder oss til å ligge på piknikpleddet å lytte til Larsens eviggrønne popperler og våre nye favoritter.

- Jeg har hatt så vilt fine konsertopplevelser som publikum på PiP! Gleder meg enormt til å kikke utover Sofienbergparken fra scenen i år, sju minutter hjemmefra og med det nydelige bandet mitt og Oslo Strings i ryggen.

Returnerer gjør også den anerkjente svenske sing and songwriteren Albin Lee Meldau og amerikanske Allah- Las, som er klare for å legge sin california- vibe over Sofienbergparken.Albin Lee Meldau

Svenske Albin Lee Meldau har en unik evne til å berøre med musikken sin, med poetiske og rørende tekster, vakre melodier, nydelig stemme, og en fantastisk evne til historiefortelling. Han har for lengst vunnet hjertene på hjemmebane etter å ha deltatt hele to ganger på Sveriges svar på Hver gang vi møtes, Så mycket bättre, (2018 og 2022).

Han debuterte i 2015 med singelen «Lou Lou», en låt som nådde lyttere over hele verden, og som ble fulgt opp av to EP-er og turneer både i USA og Europa.

Albins andre album, som kom i 2020, var på svensk og fikk også tittelen «På Svenska». Det er et veldig personlig album der han forteller om reisen fra aktivt misbruk til et nyktert liv. I april 2022 kom den nye singelen «Josefin», som ifølge Albin er det vakreste han har skrevet på svensk så langt. Det var også første smakebit på EP-en med svenske låter som kom i juni. Velkommen tilbake til PiPfest, Albin Lee Meldau.

Allah-Las

Det blir en California- vibe over parken, når gutta i Allah-Las entrer scenen. Med sin unike blanding av 60-talls surf, psykedelisk rock og garage rock, regnes Allah-Las som et av de mest innflytelsesrike bandene innenfor sjangeren.

Allah-Las sin første debutsingel, "Catamaran" fra 2011, ble øyeblikkelig anerkjent som en moderne surf-rock klassiker.

Deres fire utgitte album, "Allah-Las" (2012), "Worship the Sun" (2014), "Calico Review" (2016) og "LAHS" (2018), har alle mottatt strålende anmeldelser og bekrefter deres unike evne til å kombinere gamle surf- og garage-elementer med et moderne lydbilde.

Når Allah-Las kommer tilbake til PiPfest, kan publikum forvente en musikalsk opplevelse utenom det vanlige. Deres intense liveopptredener har gjort dem til en favoritt hos musikkjournalister og fans over hele verden. De har spilt på en rekke av verdens største festivaler, inkludert Coachella og Primavera Sound, og har også turnert i hele verden.Tidligere Christine and the Queens, Sondre Lerche, The 1975, Veronica Maggio, Tove Lo, Phoenix, Briskeby, The Cardigans, Warpaint og Michelle Ullestad meldt klare for årets festival i Sofienbergparken.