Foto: Joey Thompson


Sommernorge er full av festivaler. Bergenfest, Øyafestivalen, Idyll og Slottsfjell er noen av de mest kjente og populære musikkfestivalene, og hvorfor ikke bruke sommerferien på å kjøre fra festival til festival? Da får du ikke bare oppleve mye god musikk, men du får også sett litt av det vakre landet vårt.

Bergenfest


Bergenfest finner sted i Bergen hvert eneste år, nærmere bestemt på Bergenhus Festning. I løpet av en hel uke i juni kan du nyte store artister, som blant annet Dagny, Kamelen og The Reytons. Det lønner seg å kjøpe billetter tidlig, for denne festivalen blir fort utsolgt.

På Isegran i Fredrikstad går IDYLL festivalen også av stabelen en helg i juni. Dette er den største musikkfestivalen i fylket, og har mange kjente navn på plakaten, som blant annet det svært populære bandet Karpe.

Palmesus, Slottsfjell og Øyafestivalen


I Kristiansand kan du delta på Skandinavias største strandfest. Den finner sted fra 30. juni til 1. juli og heter Palmesus. Festivalen er svært populær og har mange kjente navn på plakaten, som blant annet Black Eyed Peas. Her kan du faktisk også møte kongelige gjester. Kronprinsfamilien er kjent for å være glad i musikk og besøker ofte festivalen i kronprinsessens hjemby.

En av Norges beste sommerbyer har selvfølgelig sin egen festival. Den finner sted midt i sentrum av Tønsberg i midten av juli. Her kan du lytte til musikk fra Honningbarna, Miss Li og Zara Larsson, for å nevne noen.

I august, rett før sommeren er over og skolene er i gang, finner Øyafestivalen sted i Tøyenparken i Oslo. Her kan du få med deg låtene til Sigrid, Blur og Lars Vaular samt en rekke andre store artister.

Opplev festivalene og Norge med bil


Norge har for det meste gode bilveier, og dermed kan det være flott å kjøre fra festival til festival i sommer. Det første du må gjøre er selvfølgelig å bestille billetter til festivalene du vil besøke. Det gjør du enklest på hjemmesiden til den aktuelle festivalen. Det kan lønne seg å være ute i god tid, da de beste og billigste billettene forsvinner fort. Billettene for neste år legges nemlig ut så snart årets festival er over.

De fleste byer har både hoteller og campingplasser, så det er sjelden noe problem å finne et sted å bo. Hvis du har spesielle ønsker, er det selvfølgelig lurt å ta kontakt på forhånd.

Kjør til Bergen og deretter sørover langs kysten til Kristiansand. Neste stopp er Slottsfjell og Palmesus, og det hele avsluttes med Øyafestivalen i Oslo. På mollerbil.no kan du lese mer om hvordan du ellers kan reise med bil i Norge.
Hvis du synes Bergen er for langt unna, kan du starte festivalsommeren i Fredrikstad og deretter ta turen til Kristiansand.

Gjør bilen klar til road trip


Det er viktig å gjøre bilen klar til road trip. Skal du kjøre langt, bør du ta service på bilen før du drar slik at du er sikker på at det ikke venter deg noen overraskelser underveis. Det kan også være smart å sjekke lufttrykket i dekkene. Vask bilen før du reiser, og sørg for å fylle på med vindusspylerveske.

Visste du at det er pålagt med førstehjelpsutstyr i bilen? Artikkelen til autodoc.no viste hva slags førstehjelp du kan ta med deg til festivalen.

Her er en liten oversikt:

Plaster, bandasjer, strips, tupfer, sårrens, kompresser
Redningsfolie
Branngele eller -spray
Enkeltmannspakke
Varseltrekant
Slepetau
Refleksvest
Lommelykt

Dersom du fremdeles er litt usikker, kan du ta en kikk på artikkelen fra autodoc.co.no som fortalte meg hva som bør være i førstehjelpsskrinet. Husk å sjekke utstyret med jevne mellomrom, slik at du får byttet ut det som eventuelt har blitt ødelagt eller har gått ut på dato.

Kjøre bil i Norge


Norge har mye vær, også om sommeren. Det kan derfor lønne seg å være forberedt på både mye regn og vind i tillegg til deilig sommersol. De norske veiene er for det meste gode, men det kan fort bli kø i forbindelse med helger og populære festivaler.

Oppsummering


Norge har et vell av populære festivaler om sommeren. Dersom du forbereder deg og bilen godt, kan du nyte en sommer der du opplever både landet og musikken, enten sammen med venner eller kjæresten. Det er lite som skaper så mange gode minner som å oppleve Norges vakre natur i kombinasjon med stemningen du bare kan oppleve som festivaldeltaker.

Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Autodoc