Sommeren nærmer seg med stormskritt, og for mange betyr det festivalsesong! Skal du på festival i år, og vurderer du å reise med bil? Da er det på tide å starte planleggingen. En vellykket festivalopplevelse starter nemlig med en komfortabel og trygg reise dit.

Planlegg ruten din


Det første du bør gjøre er å plotte inn festivaldestinasjonen på kartet. Visit Norway har en fin oversikt over populære musikkfestivaler i Norge, så her kan du finne inspirasjon og velge festivalen som passer deg best.

Når du vet hvor du skal, er det på tide å planlegge selve reisen. Bruk en kart- og navigasjonstjeneste til å finne frem til ulike ruter. Se på faktorer som total kjøretid, veistandard og om du ønsker å legge inn stopp på veien for sightseeing eller pauser. Skal du for eksempel på Øyafestivalen eller Tons of Rock i Oslo, kan du velge den raskeste veien via E6 eller E18, eller legge inn en omvei langs kysten for å nyte den norske sommeridyllen.

På Øya kan du se storheter som Queens of The Stoneage, Pulp, PJ Harvey, The National og The Smile med Thom Yorke i spissen. Festivalen i Tøyenparken blir alltid utsolgt så det er ikke noe å vente på. Det samme gjelder Tons of Rock. Gigantfestivalen på Ekebergsletta byr på sitt sterkeste og største program noensinne. Selveste Metallica headliner sammen med bl.a. Tool, Judas Priest og ZZ Top.

Andre norske festivaler med et imponerende program som er verdt et besøk i år er Malakoff i Nordfjordeid, Måkeskrik i Kristiansand, Buktafestivalen i Tromsø og Pstereo i Trondheim.

De fleste av de ovennevnte festivalene er i store byer som er greie å komme seg til. Men det er ikke alle som kan veien til Nordfjordeid utenat.

Det er flere ruter du kan kjøre til Nordfjordeid, avhengig av hvor du starter fra. Her er en av de mest populære rutene:

E6 og Rv15: Denne ruten er ca. 517 km lang og tar ca. 6 timer og 48 minutter å kjøre fra Oslo. . Du starter på E6 fra Oslo og følger den til Otta. Derfra tar du Rv15 over Strynefjellet og ned til Nordfjordeid.
Det er mange vakre steder å stoppe og se på veien til Nordfjordeid. Noen populære stoppesteder inkluderer Lom stavkirke, Briksdalsbreen og Jostedalsbreen nasjonalpark.

Festivaltips:


- Kjøp billetter i god tid, spesielt til de mest populære festivalene.
- Bestill campingplass eller overnatting hvis du skal overnatte.
- Ta med kort eller betaling via mobil.
- Pakk behagelige sko og klær du kan bevege deg mye i.
- Husk solkrem, regntøy
- Vær forberedt på kø og lange ventetider.
- Ta vare på deg selv og andre, og ha det gøy!

Gjør bilen festivalklar


Før du legger ut på eventyr, må bilen forberedes på langkjøring. En teknisk kontroll er helt essensielt. Sjekk oljenivå, lufttrykk i dekkene, bremsenes funksjon og andre vitale komponenter. Påse at lysene fungerer som de skal, og ikke minst – sørg for at bilradioen er i tipp topp stand! Autodoc.co.no har et stort utvalg av bilstereoer dersom din eksisterende radio trenger en oppgradering. Å fylle opp spillelisten med favorittlåter og festivalens headlinere setter garantert stemningen for turen.

Komfort på hjul


En lang biltur kan fort bli slitsom om ikke bilen er forberedt på passasjerenes behov. Velg en bil som er romslig nok for antall passasjerer og festivalutstyr. Skal dere være flere i bilen, kan det være lurt å investere i nakkeputer og oppblåsbare sitteputer for ekstra komfort. Pakk med pledd og varme klær for kjøligere kveldskjøringer.

Biltur betyr musikk


Moderne bilradioer har gjennomgått betydelige teknologiske fremskritt og tilbyr nå funksjoner som digitale radiotjenester (DAB+), Bluetooth-tilkobling for håndfri telefonbruk og musikkstreaming, samt integrasjon med smarttelefonapper.De fleste bilradioer er kompatibel med Spotify, både for Free og Premium Spotify-brukere. Bare koble til smarttelefonen og du kan trygt bla gjennom favorittspillelister, album, låter og artister.

I tillegg til å gi underholdning og informasjon gjennom musikk, nyheter og trafikkoppdateringer, har bilradioer flere bilradioer navigasjonssystemer og stemmestyring, noe som forbedrer kjøreopplevelsen og øker sikkerheten.

Sikkerhet først


Før dere setter dere bak rattet er det avgjørende å understreke viktigheten av trafikksikkerhet. Sørg for at alle i bilen bruker setebelte, og hold fartsgrensene. Ta regelmessige pauser for å strekke på beina og unngå å kjøre bil hvis du er trøtt.

Nyt turen!


Med god planlegging, en forberedt bil og positiv innstilling er du klar for en fantastisk festivalopplevelse. Nyt reisen, syng med til musikken og skap minner for livet!

Informasjonskilder:

www.autodoc.co.no
www.visitnorway.no