På «Lyden av et skuldertrekk» skrur Wunderkammer ned tempoet, åpner opp lydbildet og maler frem en sval og lyrisk ballade som strekker seg over 6 minutter. Singelen er første smakebit fra deres kommende album.  

«Lyden av et skuldertrekk
Et agn stirrer på en fisk og dele sinnet i to
i det begge prøve på no
å få den andre te å tro
at nåden e styrt av ein idiot»

«Lyden av et skuldertrekk» presenterer et innadvendt utoverskueende blikk på det meningsløse. Musikkvideoen er skutt av Jackman selv og hans familiemedlemmer, og er et lite innblikk i Wunderkammers og Jackmans verden.

Se bilder: Mayhem på Rockefeller

Videoen er klippet av Jon Garcia de Presno.

Multikunstneren Pål Jackman er mannen bak det kritikerroste bandet Wunderkammer og mannen som bragte sigøyner - og ompa punk / rock musikken inn i landet etter sine reiser dypt bak jernteppet på 80- tallet.

Flankert av noen av landets beste musikere i Børge Fjordheim (Cloroform), Per Zanussi (Zanussi 5) og Dag Sindre Vagle (Helldorado) utgjør de Wunderkammer. Et eklektisk kollektiv som kompromissløst blander musikalske stilarter fra ulike verdensdeler i et særegent uttrykk der arabisk fusjonert balkan punk rock, jazz og 60- talls surf møtes i en sømløs symbiose. Wunderkammer har siden starten i 1999 gitt ut flere kritikerroste album og er kjent for å være et av Norges beste liveband, beryktet for sine energiske og konfronterende konserter.

Forisdefoto: Nina Holtan