Charlie Skien (Andreas Høvset) er bedre kjent fra duoen Verdensrommet, og slapp sin første singel “Gasslekkasje” i 2018. Han fulgte opp med singlene “Snø” og “Fineste” i 2019, før en lengre stillhet ble brutt med EP-en «Hundegården» i mars i år. Allerede nå er han klar med ny musikk, hvor han går i en ny musikalsk retning og utforsker bandformatet.

«Kunstig selvtillit» er en drivende poplåt som handler om dop og utenforskap. Jeg er veldig glad jeg klarte å sette ord på de følelsene jeg har kjent på i etterkant av mitt eget misbruk og min nye, nyktre hverdag. Den markerer nok en endring i både det musikalske og lyriske for min egen del, og jeg gleder meg til å vise fram alt jeg har jobbet med. – Charlie Skien

Videoen er regissert av Fabio Enzo, samme mannen som lagde den etter hvert myteomspunne boy pablo-videoen som gikk viral på YouTube for noen år tilbake.

"Musikkvideoen handler om det samme som låten: selv-ødleggelse, total beruselse og meningsløs morro men i retroperspektiv og med et hint av overkommelse, alt fra et ekte sted basert på en helt ute tilværelse Andreas gikk gjennom i et par år. Andreas og jeg har lenge ventet på et tidsvindu hvor livet lar oss gjøre et prosjekt sammen, og jeg er glad det ble denne videoen, og at Charlie Skien er back and better than ever!" Sier regissør Fabio.

Forsidefoto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes