Samarbeidet mellom Sigrid og Bring Me The Horizon startet på Reading- og Leeds-festivalene i fjor. Etter å ha tilfeldigvis møttes bak scenen, innså de at de var fans av hverandres musikk. Dette førte til at vokalist Oli Sykes og keyboardist Jordan Fish sendte henne en demo av en låt, alle kom sammen i studio for å få teksten på plass, og rockeballaden Bad Life ble født.

Låten er en kraftfull metafor om å ta kampen med mental helse en dag av gangen.
- Den forteller en historie om når livet er tøft og det føles som om sorgen aldri skal ta slutt, sier Sigrid.

Videre sier hun:

- Jeg er så gira over at Bad Life endelig er ute i verden med Bring Me-gutta! Vi er virkelig stolte av denne, og håper at den kan gi litt trøst. Det er kanskje ikke det mest opplagte samarbeidet, men vi har vært fans av hverandre en stund, og er så glade for at vi kunne samarbeide på denne låten. Og det å filme videoen var en fantastisk og sprø opplevelse i seg selv!

- Jordan og jeg skrev denne låten under lockdown, hver for oss. Vi var stolte over budskapet, men det passet egentlig ikke inn med resten av skiva som vi lager for tiden. Da vi fikk høre at Sigrid var fan, følte vi at den passet perfekt for henne, selv om jeg i utgangspunktet var motvillig, siden jeg følte det var en så spesiell skive. Men da Sigrid spurte om vi ikke kunne gjøre låten som en duett, var saken klar!, forteller vokalist i Bring Me The Horizon, Oli Sykes.

Videoen er regissert av Raja Verdi, og viser Sigrid og Oli i et indre kaos.

- Konseptet bak denne filmen var å gå inn i temaet om å komme seg gjennom det vonde for å til slutt komme ut på den andre siden – livet kan virkelig føles som en berg-og-dal-bane av og til, sier han.

Dette er ikke det første samarbeidsprosjektet Sigrid har i år. Etter å ha møtt Griff på et moteshow, fant de to popstjernene et fellesskap over pizza og sine erfaringer i musikkindustrien. De gikk i studio og skrev Head on Fire, som vant prisen for Beste Samarbeidsprosjekt på NME Awards 2022. Etter det ga Sigrid ut låten It Gets Dark.
Hun er nå klar til å gi ut andrealbumet How To Let Go 6. mai – oppfølgeren til den kritikerroste 2019-debuten Sucker Punch.

Samme dag starter hun sin Europa-turné. Sjekk ut alle datoene HER.