Etter gårsdagens skandale fra hip-hopkollektivets kanskje største stjerne, Frank Ocean, var det en spent folkemengde som hadde møtt opp på Øyafestivalens største scene for å få med seg Odd Future - OFWGKTA. Frank Ocean kom ikke på scenen med resten av gjengen og har i tillegg avlyst de neste konsertene sine, men med energibunter som Tyler, The Creator og Mike G på scenen føles det ikke som noe stort savn.

OFWGKTAs konsert føles kanskje ikke like aktuell og hypa som det gjorde da de kjørte et kaotisk show på fjorårets Hovefestivalen, samtidig er det lett å se at gjengen har vokst som scenepersonligheter siden sist og de leverer et relativt tight show denne kvelden.

picture

Tyler, The Creator er selvfølgelig sjef på scenen og stjeler mye av fokus fra de fem andre rapperne. Det er også hans låt Yonkers fra fjorårets omdiskuterte Goblin som får mest respons fra publikum.

Rapperne hopper fra scenekanten og kaster håndklær og vannflasker ned til fanklubben foran scenen samtidig som det leveres sterke låter nesten hele veien. Mot slutten av konserten mister de kanskje litt fokus, men vinner mye på naturlig sjarme. Gutta ser ut til å storkose seg på turné og skryter hemningsløst av Norge mellom låtene. Tyler får dessuten foreviget publikum på sin Instagramkonto og hedret ofrene for fjorårets terrorangrep før gjengen forlater scenen.Foto: Tord Litleskare