I kjelleren til det fantastiske establissementet Revolver i Møllergata møttes fredag en spent hurv for å se det stadig mer levende, funky rockebandet Shyfinger Meets Electra. Årets Novafest (takk til Radio Nova for et feiende flott initiativ) tok denne smårare sammensetningen inn i varmen, og det angrer de neppe på. Shyfinger har nemlig lagt bak seg et meget sterkt debutalbum, og hadde dermed et tungt arsenal låter å fremføre for de heldige fremmøtte.

Når gutta går på scenen møtes de nok av flere kjente enn ukjente fjes, og det føles unektelig ut som om jeg om 20 år kan si "Jeg var der da de spilte i en kjeller." Shyfinger holder et så høyt musikalsk nivå at de står i fare for å havne i flinkisskuffen, men det er ingen grunn til at de tidvis svært så sjelfulle vibbene bør kunne viske ut enhver tvil om at disse karene også er poeter. Fremførelsen denne kvelden vitner også om at tilstedeværelsen på scenen går litt på bekostning av det musikalske uttrykket. Shyfinger er her for å spille musikk, og kanskje feste littegrann til slutt. Sånn sett passet det bra å legge konserten til kl 20. Dette er en typisk kl 20-konsert, der man heller blir oppslukt av de meget gode låtene, heller enn full fest.

 photo shyfinger2_zps352f12ce.jpg

Banketten åpnes med stil; Banquet of Chestnuts, en av de absolutt sterkeste låtene fra albumet viser raskt hva som bor i Shyfinger. En nokså allsidig setliste med tydelige nikk til soul/funk fortsetter showet, og som høydepunkt bør den vidunderlige Chinatown nevnes. Det er en tilnærmet perfekt sommerlåt - men ikke i tradisjonell forstand. Det føles som om det er 48 grader i lokalet når harmoniene seigt ruller gjennom kjelleren. Dette er en av de varmeste låtene jeg har hørt noen sinne, og passer ypperlig til de dagene det er ørneskrik og 100% luftfuktighet i sommer. Den fungerer like bra live som på plate, og det er ganske symptomatisk for hele denne kvelden. Få sjanser blir tatt, og egentlig er det bare et knallsterkt album som blir fremført i sanntid. Det er forståelig, for guttene har ikke spilt voldsomt mye sammen enda, og det er ingen vits i å kompromissere et sterkt innhold ved å showe for mye. Det er rom for visse jam sessions mot slutten av settet, og det får vi da også. Det bør holde for folk, når de nettopp har blitt servert en så sterk plate i levende live!

Shyfinger Meets Electra leverer en stødig, sikker gjennomføring av et magisk, råsterkt album denne fredagskvelden. En del av låtene innbyr til litt mer innlevelse, men det kommer nok med tiden. Samtlige musikkinteresserte i dette landet burde få med seg plata, og det er ingen grunn til å droppe konserten heller.Alle foto: Sara Marie Ramsøe

Shyfinger Meets Electra på Facebook