Den unge Haugesundsjenta høstet mange lovord da hun slapp debutplaten ”Susanne Sundfør” tidligere i år. Med en imponerende stemmeprakt og gode låter bergtok hun et samlet pressekorps, og sang seg under huden på mange.

Konserten på den minste scenen startet litt problematisk med manglende vokallyd, og Sundfør hadde tydelige problemer med å høre både seg selv og pianoet. Merkelig nok brukte lydteknikerne nesten hele første låten på å få skrudd på vokallyden, mens hun fikk slite med lav pianolyd i enda et par låter. Med kun et album i bakhånd spilte hun selvsagt flest låter derfra, og publikum satte tydelig pris på radiohitsene ”Walls” og ”I Resign”.

Med en intens stemme og vakre fraseringer kan Susanne Sundfør virkelig plasseres blant toppen av norske kvinnelige vokalister, men dessverre er ikke stemmeprakt alltid nok. Dette med scenetekke er ikke så lett, og tidvis blir det rett og slett kjedelig å overvære en konsert med Susanne Sundfør og co. Bandet er stødige og sikre, men kan i perioder se direkte uinteresserte ut. Og selv om det låter fantastisk bra når Sundfør virkelig trykker på, er det ikke nok til å fenge publikums interesse gjennom en hel konsert. Synd, for rent musikalsk har denne jenta mye å komme med!

6/10