Enga, fredag 10. august 2007

På 80-tallet, da indie fremdeles var indie, gjorde band som Primal Scream og The Jesus and Mary Chain det stort. På årets Øya står begge bandene på programmet, og i går var sistnevnte band et av de store trekkplastrene på Enga.

At grunnleggerne av bandet, brødreparet Reid, skulle stå sammen på en scene igjen, hadde få trodd etter bruddet på slutten av nittitallet. Altså var det nok en del som ventet spent på kveldens konsert. Fansen ble nok ikke skuffet da bandet spilte flere av sine klassikere, mens resten ... de ble neppe imponert.

Lyden var langt ifra optimal, og vokalen låt flere steder grøtete. Av den grunn fungerte de lange, instrumentale partiene helt klart best. Likevel var det ikke det som var det største problemet; Greit nok at bandet var med på å starte shoegazerbevegelsen, men ærlig talt, litt engasjement er det da lov å utvise. Det lot til at publikum syntes gjensynet var langt hyggeligere og mer kjærkomment enn de på scenen. Uinspirert og uengasjert, slikt ødelegger helhetsinntrykket.

6/10