Kl 15:20 kommer norske Haust ut på Odden scene. Fire rakkere som skal vise en småtrøtt og ufortjent liten gjeng med folk hvordan metalen skal høres ut.
Det første jeg tenker idet det braker løs er: «Fy faen så jævlig høyt!!» Og det var ikke bare det at det var tidlig enda, det VAR faktisk jævla høyt. Men kult. Ikke tro noe annet.

Haust spiller aggressiv metal. Jeg skal ikke gå inn på akkurat hva det heter, men punka og progga Mastodon med forbanna vokal er mitt beste tips. Så som du sikkert skjønner, for at dette skal funke live så skal man spille ganske så tight og konsist for at det ikke bare skal bli grøt.
Og de spilte faktisk ganske så tight. De fleste stoppene og overgangene satt som de skulle.

Når de av og til en sjelden gang kommer inn på et groove virker dette veldig befriende. Desverre syns jeg at groova kunne sitti bedre, slik at det liksom var enda diggere når de først kom. Det groova rett og slett ikke bra nok.
De fremmøtte så ut til å like det de hørte, til tross for at musikken må betegnes som lite publiukumsvennlig. Lyden var bra (og høy) og de spilte for det meste stramt. Korte låter i et kort sett, ca 25 min, var akkurat passe. For selv om gutta ga jernet og det meste satt er det ikke til å komme bort ifra at det blir litt likt i lengden.

7/10


Photo: Amund Østbye