- Hvilken sang er den her? Er den ny?
- Jeg vet ikke, har ikke hørt den før hvertfall. Men har ikke det nye albumet.
- Det tror jeg ikke det er mange her som har.
- ER DET NOEN HER INNE SOM HAR DEN NYE PLATA DERES?!
- .....
- Der ser du.

Bemerkelsesverdig få av Rockefellers gjester - hvertfall de på toalettet - ser ut til å ha tatt seg bryet med å kjøpe Diamond Hoo Ha, Supergrass' nyeste album, og et i rekken av frustrerende ujevne utgivelser fra engelskmennene som flyttet ut fra Britpopkollektivet til et sted midt mellom der man vil og ikke vil være. For Supergrass var aldri megastjerner (Oasis), genierklærte (Blur), sære (Suede) eller småpompøse (Pulp), men befant seg likevel med et knippe strålende singler, et respektivt antall tabloidoppslag og i trygg avstand fra bandene man helst vil glemme (Menswear). Men så gikk britpop over i Toploader og Travis, Gaz Coombes byttet bort fuzzboksen, og Supergrass fortsatte å falle mellom de to berømte stolene, uten at de led noe særlig harme av den grunn. Både deres schizofrene selvtitulerte tredjealbum, det foreløpige kreative høydepunktet Life On Other Planets og 2005s hullete Road To Rouen viste den mer subtile siden av bandet, langt fra den evigunge og punkete debutskiva I Should Coco og britpopklassikeren In It For The Money, men likevel et melodiøst sprang inn i en verden utenfor tenårene. Før da årets Diamond Hoo Ha kom ut, og ingen så lengre ut til å bry seg nevneverdig.

Men selv om kveldens setlist logisk nok hviler tungt på deres nyeste utgivelse er det kort mellom høydepunktene for dedikerte fans og slappe mandagspublikummere. Vi får flere sanger fra debutskiva enn fra de to foregående albumene til sammen i tillegg til knallversjoner av sangene som bekrefter Supergrass sin posisjon som et singelband: Richard III, Sun Hits the Sky, Moving, Pumping On Your Stereo. Og når de så belønner oss med en knockoutfremføring av Caught By The Fuzz er de et øyeblikk uovervinnelige.

Supergrass spiller på rutine, er preget av en lang turnéliste og klarer ikke å få frem allsangstemningen blant publikum, men med en solid hitparade, 3xCoombes (yngstemann Charly har kommet inn som andregitarist) og enmannshowet som er trommis Danny Goffey, innfrir de forventningene, men heller ikke mer.

6/10