Det kredible britpopbandet Supergrass har valgt å gå fra hverandre, og skriver i en pressemelding at det er musikalske forskjeller som er grunnen.

"Thanks to everyone who has supported us over the years. We still love each other but, cliché notwithstanding, musical differences have led to us moving on and of course we all wish each other well in the future."

Bandet, som var et av de mest innflytelsesrike bandene på 90-tallet, kommer til å gjøre fire avslutningskonserter i sommer, som altså blir siste gang man kan få sett denne kvartetten sammen på en scene. Se hvor under.

Hypen rundt Supergrass startet i 1994 med den svimlende singelen Caught By The Fuzz, med det påfølgende ikke like klassiske albumet I Should Coco. Siden den gang har gruppen vært en stor del av den britiske alternative scenen, og ga til sammen ut seks studioalbum. I følge NME skal de ha jobbet med et syvende album.

I fjor dannet grunnmedlemmene Gaz Coombes og Danny Goffey bandet The HotRats med produsent Nigel Godrich, og ga ut albumet Turn Ons.

8. juni: Glasgow, Skottland - Barrowland
9. juni: Manchester, England - Academy
10. juni: London, England - O2 Brixton Academy
11. juni: Paris, Frankrike - La CigalleSupergrass på Myspace