Nachtmystium hadde kommet inn som erstatter for Baroness som desverre hadde avlyst sin konsert. Bort fra sola og inn i teltet til black metalen var det som gjaldt her nå. Nachtmystium er trolig USA's fremste black metal-band og dette var deres tredje konsert i landet de har hentet inspirasjonen sin fra.

De kjører en slags rocka form for metal, med mye seige streite takter. En god porsjon reverb på vokal og gitar gjør sitt til at det låter stort, men også ganske grøtete. Det var til tider helt umulig å høre hva som blei spilt. Om dette er med hensikt er ikke godt å si, men det funka ikke optimalt. Til tross for sol ute var det en voksen gruppe folk som hadde tatt turen inn.

Etter hva jeg skjønte spilte de mest gammelt materiale, selv om de nettopp har sluppet ny skive. Jeg hadde håpet å få høre tittellåta fra forrige skiva "Assassins", men den gang ei. Til tross for rotete lydbilde var det også partier som satt meget bra. Det skal de ha. Det var jevnt over temmelig ok å henge ut i teltet til tidvis nyskapende ekstremmetal.

Etter å ha sett Nachtmystium i Bergen for et par år siden vet jeg at de kan bedre. De hadde litt tekniske problemer som kanskje tok fokus litt vekk fra spillinga. Ikke godt å si. Men det var greit, rett og slett.

Photo: Erik Moholdt