På nest siste Øyadag begynner folk å bli slitne, og det var da perfekt med litt energi fra dophuene i The Flaming Lips. Som vanlig på en konsert med disse kara, står showet i sentrum. Det hele åpnet med den klassiske plastboblen, der vokalist Wayne Coyne plasserer seg inni før han ruller rundt over publikum. Et utvalg av lokale folk som hadde vunnet en plass på scenen sto på begge sider av bandet og danset i oransje drakter. Så var det også store plastballer, konfetti, og ja…MYE konfetti. Coyne satt til og med på skuldrene til en fyr i bjørnedrakt mens han sang.

Photobucket

Maksimalt med underholdning med andre ord, og folk elsket det. Musikken var ikke akkurat i fokus, og et det forvirrende bandet konsentrer seg mer om det visuelle, og å få publikum til å smile. ”She Don’t Use Jelly” ble derimot fremført strålende, og når bandet fokuserer produserer de glimrende liveversjoner av låtene sine. Men når Coyne for eksempel skriker i en megafon i stedet for å synge, blir noen av partiene litt rustne.

Det kom et par perler gjennom låtene ”Yoshimi”, og ”Do You Realize?”, og mot slutten imponerte bandet også mer på den musikalske fronten. The Flaming Lips er alltid ekstremt moro å få med seg, og nervene fra gårsdagen druknet i euforisk lykkerus, sang og dansing.

Foto: Jan Erik Svendsen og Amund Østbye