Vi er ikke så bortskjemte med livskraftige thrashkonserter her i Tigerstaden. Men av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan la gå fra seg. Og akkurat sånn var det på studentersamfunnet Betong tirsdag 7.desember. Tre nostalgiske band og ett nytt, på èn scene. Velkommen til Thrashfest!
Undertegnede var på plass rett før kl 21:00 med store forhåpninger om å rekke oppvarmingsbandet Suicidal Angels. Dessverre brast denne drømmen da jeg kom ned i den godt befolkede konsertkjelleren og så at kveldens første hovedband; Death Angel var godt i gang med sitt sett. Fire band betyr jo nødvendigvis særdeles tidlig konsertstart, noe overraskende mange folk hadde skjønt bedre enn meg.

Death Angel er ikke snauere enn å være et Filipinsk/Amerikansk Thrashmetal-band. De har holdt det gående mer eller mindre siden 1982 og er blant pionèerene innen thrash-sjangeren å regne. De gjorde en strålende gig på siste Inferno, noe verken publikum eller bandet selv hadde glemt. Og det her var faen meg minst like fett. Presis og tung lyd i forening med et engasjert band satt publikum i passende thrashrus. Selv om de har ny skive ute skjønner de naturligvis at det er de gamle låtene folk er kommet for, selv om den nye skiva "Relentless Retribution" rett og slett er ganske så fet. En ivrig og snakkesalig vokalist kunne fortelle at Death Angel virkelig digger Oslo og Norge (selvfølgelig) og at han håpet de ville være tilbake rimelig kjapt. Skal man dømme etter publikums respons var han ikke alene om verken å digge Oslo eller en snarlig retur. Bandet ga det de hadde og vekslet bra mellom nye og gamle låter. Og plutselig var dette kveldens overraskende høydepunkt.


Deretter var legendene fra San Francisco og Bay Area; Exodus sin tur. Ingen av orginalmedlemmene fra 1980 er med lenger, som blant annet innebefatter Kirk Hammet (Metallica). Legger man nostalgien på hylla er dagens Exodus uansett en bærekraftig kvintett med høyst kvalifiserte musikere. Lydmessig var det høyere og tyngre enn Death Angel, med mere hint av Hardcore. En tjukk og snauklipt vokalist som maste om circlepit var nok med på å fremheve dette uttrykket, men tatt riff og tempo i betraktning thrasha det nå bra i kjellern på Majorstua. Exodus spilte fett som smør, men jeg savna noen personlige favorittlåter som "Children Of A Worthless God", "Exodus (Attack)" og "Shudder To Think". En del låter fra etter 2000-tallet ble godt utført, men det var ikke før midtveis i settet og tittelsporet fra debutskiva "Bonded By Blood" det virkelig tok av. Circlepiten funka og folk drakk og thrasha det de kunne. Et underholdene show med en ok settliste satt folk i passende stemning før kveldens siste utblåsning.


Og kveldens siste er fra Essen, Tyskland og heter Kreator! Kreator trenger trolig ingen videre presentasjon annet enn å være et av verdens ledende thrash-band i nesten 20 år. Vokalist "Mille" & co entret scenen til røyk og bråk og forventnigsfulle thrashhuer. Låta "Betrayer" fra go'skiva Extreme Aggrassion åpna ballet og levnet liten tvil om hvem som var mest Old-school her denne kvelden. Mye på grunn av at de to foregående banda hadde trigga trommer, noe Kreator holder seg for gode til. Digg med et mere "naturlig" lydbilde som satt der det skulle. De spilte tight som alltid og under hitlåter som "People Of The Lie" og "Pleasure To Kill" var det heftig stemning blant publikum. En del så seg nødt til å rekke siste banen hjem og det spørs om ikke to ekstranr som fjerde band ut ble litt for mye. Uansett, Kreator leverte varene overbevisende og aggro. Mille Petrozza er fremdeles en illsint herremann som vet bedre enn de fleste hvordan thrashen skal låte. Groovy, hardt og fort!

Photos by Rayma