Oslobandet Lukestar har tilbragt store deler av det siste året på turné etter sin siste utgivelse Taiga og syntes åpenbart det var godt å være hjemme i hovedstaden igjen. Tilsvarende godt syntes tydeligvis publikum det var å ha dem tilbake også, og til tross for vått og surt ruskevær vokste mengden foran scenen betraktelig utover i konserten.

Selve konserten var også småsur i begynnelsen, men etter et par låter ble bandet varme i trøya og stemningen løftet seg fler hakk. Vokalist Truls Heggero innrømmet da også at bandet var nervøse, og fikk kontant svar fra en publikummer at: "Ta det med ro, det æ’kke farlig!"

picture

Og visst ble det bra etterhvert! Med låter som Taiga fikk Heggero vist frem sin særegne falsettvokal på aller beste måte. White Shade fra 2008-utgivelsen Lake Toba var et av konsertens desiderte høydepunkter, og en låt som bandet så ut til å storkose seg med å fremføre.

Singelen Flying Canoes første til konsertens største og mest humoristiske allsang-øyeblikk da publikum fikk ta over refrenget en stund, for mens jentene kunne boltre seg i sitt eget stemmeleie var det en del herrestemmer som sprakk og røde fjes som spredte seg utover plassen. Da konserten endte med et hjertefølt takk fra Heggero, og gaveutdeling i form av t-skjorter kastet ut fra scenen, kunne man konstatere at både konserten og hjemkomsten var en suksess og Lukestar kunne med god samvittighet vandre fornøyde ut bak scenen.
Lukestar Offisiell Side