Det skulle definitivt vært utsolgt på John Dee på onsdag, 9. mai. Band of Skulls demonstrerte for alle de som har hatt sine tvil de siste årene, at den ekte, førsteklasses gitarrocken som regjerte på 70-tallet, ikke er død enda. South Hampton- trioen ga publikum en ekte og uanstrengt konsertopplevelse, som sjelden kan toppes.

Band of Skulls, som består av Matthew Hayward på trommer, Russell Marsden på gitar og vokal, og Emma Richardson på bass og vokal, vet godt hva de driver med. Musikken deres er en deilig sammensetning av røffe gitarriff, gudiske trommer, djevelske basstoner og en utrolig god vokalduo. De vet å leke med det faktum at de er en talentfull gjeng, og ved å dra ut soloer, broer og improviserte overganger ble opptredenen på John Dee en maktdemonstrasjon uten like.

picture

De hadde med seg det svenske bandet Grande Roses som support, men dette var desverre en kjedelig og relativt unødvendig oppvarming. Det var rett og slett for mye av det gode. Med tre gitarer, bass, trommer og lite spennende vokal ble det rett og slett overkill av det som i bunn og grunn kunne vært en god opptreden. Synd for Grande Roses, bra for Band of Skulls som fikk en god mulighet til å bevise for publikum hva de hadde kommet for.

Det som var spesielt gøy med konserten var at det bare ble bedre og bedre, jo mer de spilte. De startet med den nye låta Sweet Sour, og det var et perfekt utgangspunkt. Neste låt som tydelig gira opp publikum var Fires fra første album, før de etterhvert senket stemningen med Cold Fame, også fra første plata.
Det var en god blanding av gammelt og nytt stoff, og de gjorde lurt i å spare det beste til slutt. Avslutningen var en leken sammensmeltning av låtene Light of the Morning og Death by Diamonds and Pearls, og guri malla så kult de gjorde det! Når de så kom tilbake for ekstranummerene, smalt de til med den første singelen fra det nyeste albumet Devil Takes Care of it's Own.

picture

I tillegg til dette spilte de også pulikumsfavorittene fra første plata Patterns og I Know What I Am.

Det er lite å utsette på opptredenen som Band of Skulls leverte. Det var kvalitet fra ende til annen, og en fryd å høre på. Setlisten var en god blanding av gammelt og nytt, rolig og upbeat. Den mest positive overaskelsen var nok evnen de hadde til å improvisere, og leke seg med låtene- akkurat det som skal til for å gi en deilig konsertopplevelse. Allikevel var det noe som manglet. Det lille ekstra, som man ikke helt klarer å påpeke hva er, men som man vet ikke var tilstede. Kanskje kunne de jobbet litt hardere for å få oppmerksomheten til publikum, eller så kunne publikum vært litt mer oppmerksomme, uansett så utgjør denne lille mangelen kun en veldig liten prosentdel av helheten. Og helheten var knallbra. Igjen, var du ikke på John Dee på onsdag, så skulle du søren meg vært det.Band of Skulls på nett

Grande Roses på nett