Molde-bandet Revolt skulle egentlig holdt konserter i England i disse dager, men guttene som er i ferd med å avslutte videregående (med unntak av en av dem) måtte selvsagt kansellere det i disse koronatider.

Molde Live har de siste ukene arrangert flere online-konserter med lokale romsdalsband, og fant det naturlig å invitere Revolt til å holde konsert. Og det var det nok mange av de over 200 som fulgte konserten på nettet som er glade for.

Det er tydelig at guttene ikke har ligget på latsiden siden debutalbumet, The Beautiful Decay, i 2018. Ikke bare leverte de solid på scenen. De serverte også flere nyskrevne låter, samt et par coverlåter som de gjorde til sine egne.

De gikk knallhardt ut med Shatterhand, en single som kom ut i fjor sommer. Dette er en av deres beste låter og er strålende med et refreng som sitter. Akkurat det siste der er kanskje noe guttene kan bli flinkere til: Å hoste opp klarere refrenger i låtene sine.

Det er likevel solid håndverk som blir levert, både av låter og på scena. Unstable har blitt en slags Revolt-klassiker. Det er en ballade som bygger seg kraftig opp i refrenget. Det er noe Marillion og Dream Theatre over den, med sine takt- og temposkifter, intense gitarspilling og keyboard-klimpring.

Den første coverlåten er In the Air Tonight av Phil Collins. Denne gjør de totalt til sin egen låt, med et fantastisk crescendo på slutten med intens tromming, vokal og gitar. Huhei som det går!

Men: Hvorfor i huleste tas det fem minutters pause etter bare en halvtime? Det hadde bygget seg så strålende opp, så de burde bare ha fortsatt!


Når de kommer tilbake og begynner på igjen blir dessverre reklamemusikken til Molde Live liggende og forstyrre oppå i langt over et minutt. Ikke bandets feil, men det er ikke heldig.

Den klagen til tross: Det er en bra produksjon med lys, røyk og flerkamera og god lyd. Molde Live vet hva de holder på med, og feil kan skje.

Bandet kjører på videre, og jeg lar meg til stadighet imponere over musikaliteten. Spesielt vil jeg framheve bassør Sigur Skjølberg. På enda en av de mange nye låtene guttene presenterer, Giljotin, er han helt suveren i halvpsykedeliske (Bodast Tomorrow, etc) proglandskapet låten ligger i.

Ikke for det, det er kult når gitar Herman Måjseth i beste Zeppelin-stil går løs på gitaren sin med trommestikke også. Og Ulrik Bolsønes hopper rundt som en Duracell-kanin mens trommis Nikolai Gagnat dæljer løs på både akustiske og elektroniske duppeditter og Emil Vold spiller så tonene flyr.

Den andre coverlåten, I Bet You Look Good on the Dancefloor, av Arctic Monkeys viser at det også kler guttene å være over i landskapet gitarrock. Faktisk skulle jeg ønske mer slikt driv av og til i konserten. Frontfigur Ulrik er strålende til det.

Avslutningen, Outdrop, er derimot så rock som du kan få det. Du bare venter på at fyrverkeriet skal begynne å eksplodere rundt guttene. Og det så spille i over en time, med kun et album bak seg, og servere så mange nye låter, samt to strålende coverlåter, er imponerende.

Ta et bukk, Revolt!

Se hele konserten her: