Øyafestivalen slapp i dag to nye artister til neste års festival, og melder samtidig om rekordsalg av festivalbilletter. Dagens slipp var helnorsk, nemlig John Olav Nilsen & Gjengen, og Sandra Kolstad.


John Olav Nilsen & Gjengen

picture

John Olav Nilsen & Gjengen er uten tvil en av de siste åras største norske rockesuksesser. I tillegg til å ha etablert seg som et av landets mest populære liveband, har samtlige tre album vært på topp tre på den norske salgslista. For noen uker siden kom det tredje albumet, som heter Den Eneste Veien Ut. VG plasserte den blant årets aller beste norske skiver. Dagsavisen skreiv etter siste albumutgivelse: «Den tredje fra John Olav Nilsen & Gjengen er sterk. Ikke fordi det er en plate der alt er perfekt, men fordi John Olav Nilsen & Gjengen vil så mye. Sangene nærmest renner over av ord, fra John Olav Nilsens gjenkjennelige, begrensede tekstunivers: Byen, natten, regnet, tårene; blodet som strømmer i årene.»

Bergens Tidende slo fast at: – «Aldri før har musikken vært så storslått, tøff og vellydende, full av skimrende gitarer, pulserende synthskyer og deilig klang».

Mange ble først kjent med bandet når de hørte låta Diamanter og Kirsebær i 2008. Året etter kom debutalbumet For Sant Til Å Være Godt. Siden den gang har det gått usedvanlig fort framover. I musikken til gutta fra Loddefjord i Bergen, finner små elementer av alt fra soul til pønk. Alt tyder på at John Olav Nilsen & Gjengen vil være blant landets viktigste band i åra som kommer. Med virkemidler fra 80-tallets indie og regntung storbyrock, har de klart å appellere til et stort publikum. Hvilket grep de har om festivalpublikummet, skal de nok en gang bevise under Øyafestivalen til sommern.


Sandra Kolstad

picture

Sandra Kolstad ga i høst ut oppfølgeren til debutalbumet CRUX. Den nye skiva har fått tittelen (Nothing Lasts) Forever. Hun har hentet elementer fra pop, hiphop, new wave, dubstep og disco inn i de nye låtene. Kolstad har med andre ord videreutvikla sin småmørke, dansbare elektronika. Denne gangen har hun valgt vann som tema for tekst og musikk. Innspillingen har hun gjort i samarbeid med svenske Petter Eldh. I tillegg finner man bidragsytere som Lucy Swann og Son Of Light på (Nothing Lasts) Forever.

Aftenposten har ment at hun lager «Sterkt fengende, overraskende og direkte frigjørende musikk». Furoreiharare.com sin anmelder likte (Nothing Lasts) Forever så godt at han slo fast dette: «Sandra Kolstads nye skive er alt hva man bør forlange av det jeg kaller god kunst».

Kolstad overrasket mange da hun spilte på Øya etter debuten, med sitt sterke visuelle show. Nå er hun tilbake med låter som er enda et hakk mer fengende. Vi ser fram til at Kolstad setter både hjerter og føtter i bevegelse under Øya i sommer.