Shining ga for få dager siden ut sitt nye mesterverk One One One, som skal følge opp suksessen de hadde med Blackjazz fra 2010. Nå er det klart at de skal spille på Øya lørdag 10. august, som nest siste band på Sjøsiden, før Slayer setter punktum.

Shining har de siste åra hatt en voldsom utvikling, fra å drive med prog, kunstrock og jazz, til å inkludere kraftig og rystende brutal metal. Med utgivelsene Blackjazz (2010) og Live Blackjazz (2011) har bandet fått mer oppmerksomhet og flere fans, både her hjemme og utenlands. Forrige uke kom oppfølgeren One One One. På dette albumet har de på nytt fått hjelp i studio av Sean Beavan, som er kjent for sitt arbeid med blant andre Nine Inch Nails og Slayer. Gaffa har kalt One One One for «svartjazz til ørene blør», mens Dagbladet slo fast at dette er «fengende galskap»
MIKHAEL PASKALEV - ONS 7/8

Mikhael Paskalev har de siste åra etablert seg som en av landets mest spennende nye singer/songwritere, blant annet på grunn av hans Urørt-seier i 2012. I fjor spilte han på Vika-scena under Øya, og nå er det på tide at han får spille på vår største scene. Det etterlengta debutalbumet What’s Life Without Losers kom nylig ut.

Vi gleder oss til store doser av låtene hans i Middelalderparken når han skal åpne utendørsdelen av festivalen onsdag 7. august. Dette blir garantert en hyggestund, fullspekka med herlig kvalitetspop.
PHOSPHORESCENT (US) - FRE 9/8

For omtrent 10 år siden starta Matt Houck å gi ut musikk under navnet Phosphorescent. Med Pride (2007), Willie Nelson-hyllesten To Willie (2009) og den fantastiske Here’s To Taking It Easy (2010) økte både oppmerksomheten og fanskaren. Årets skive Muchacho gir musikeren, sangeren og låtskriveren fra Athens, Georgia muligheten til å ta enda noen steg opp popularitetsstigen. Hans egen miks av jordnær americana og indie-flørt gjør det til en glede å oppleve Phosphorescent både på skive og fra scena. At han i tillegg skriver tekster som ofte frambringer små glis, gjør dette til et sjarmerende musikalsk bekjentskap.