Westernbandet Yuma Sun fra Norges forblåste vestkyst, Karmøy, er på vei til Oslo for å holde konsert den 17. oktober på The Crossroad Club og i Lillestrøm på Martins 19. oktober.

Yuma Sun ga i 2012 ut sin debutplate "Romanza" på sitt eget plateselskap Fast Fuse Records. Musikken som baserer seg på tydelige hint av western, country og morricone pakket inn i en skitten og rusten rockesound, har bemerket seg sterkt live, såvel som på plate. Bandet har opparbeidet seg en solid fanbase og høster lovord over det hele!

Da konsertprosjektet Local Heroes lyste ut en ledig plass som oppvarmer for Kaizers Orchestra på deres store avskjedskonsert i Bergen 31. August var det Yuma Sun som stakk av med seieren.

Deres andre utgivelse "Hell" spilles inn i Duper Lydstudio i Bergen sammen med Yngve Sætre som produsent og er basert på sykdom, død og sørstatslig kristendom. Platen er spillt inn live i studio og betraktes som en svært vindskeiv plate med mye energi og stemning.
At flertallet av bandet, som forøvrig bor i Bergen, stammer fra bygda, har bidratt mye til både tematikk og grunnlaget for platen. Opphavskommunen Karmøy er et beryktet sted når det kommer til kristendom, alkoholisme og har flere år toppet statistikken over overdosedødsfall i forhold til innbyggertallet. At stedet rommer norskamerikanere, flere bedehus og forsamlingsmenigheter enn landets største byer og en sterk forkjærlighet for country og hjemmelaget brennevin har bidratt som en tydelig inspirasjonskilde for tematikken rundt låtene til bandet.

Singelen Another Day var med på forrige album, men slippes som singel for første gang på A-sida på 7" med den helt nye Could This Be Hell på B-sida. Could This Be Hell vil også være med på den kommende plata som slippes på nyåret!



Her er B-siden: