Yuma Sun slipper sitt tredje album, Watch Us Burn, 1. april. I morgen slipper bandet første singel. Men du kan høre Violets To Stone allerede her og nå.

- Violets To Stone handler om hvordan enkelte mennesker med sterk tro avviser verden vi lever i. At de unngår å se hvordan alt egentlig er ved å pakke det inn i hellighet og en tro om at Gud har skapt alt og har en mening med alt. De jakter en løgn og maskerer det virkelige livet og omgivelsene med tro, forteller vokalist Jaran Hereid til Musikknyheter.no

Dommedagsrock er beskrivelsen Yuma Sun bruker om sin musikalske sammensmeltning. Bandets oppkok av post punk, atmosfærisk mørk rock sammentvinnet med rett-frem rock`n roll, blues og alternativ country er like elektrisk som det er berusende.

Kvintettens tredje album siden oppstarten i 2012, kombinerer inspirasjon fra flere forskjellige aktører verden over. Fra Townes Van Zandts trubadur-noir til amerikansk post-punk, rock`n roll fra the Gun Glub og de britiske kronbærerne i The Cult, alternativ rock fra band som Crime & the City Solution til naboene fra Svergie i The Hellacopters og The Hives. Alle avgjørende for Yuma Suns lydbilde.



- Albumtittelen er den perfekte refleksjon av vår musikk» sier frontmann og gitarist Jaran. Det er mørk dramatikk. Mye referanser til apokalypsen og død i låtene våre - som også er viktig i vårt liveshow. Vi setter bokstavelig talt fyr på scenen og ønsker at publikum skal bli infisert av lidenskapen vår, fortsetter han.

Disse uttalelsene blir støttet opp av intensiv turnering, oppvarmingsjobb for Kaizers Orchestra foran et folkehav på 25000 mennesker, samt et fullstappet lokale på sin konsert på Reeperbahnfestivalen i Hamburg.

- Platen er innspilt i Sundlaugin Studio på Island. Et gammelt svømmebasseng omgjort til lydstudio av Sigur Rôs. Vi hadde et opphold der på 14 dager i april i fjor langt ute i ingenmannsland på Island, forteller Hereid til Musikknyheter.no

Det toppmoderne lydstudio har blitt brukt av band og artister som Damien Rice, Savages, Of Monsters And Men, Solstafir , Bjôrk og mange fler.