Snaxville Recordings som er basert i Skogbygda i Nes består av Amund og Henrik Maarud, og den 4. desember presenterer de to nye band; Popgun og Electric Woodland.

Electric Woodland

Da gutta i Electric Woodland hadde fått nok av at det ikke skjedde noe i hjembygda Skogbygda, begynte de like gjerne på begynnelsen. De bygde om hønsehuset på tunet til øvingslokale, laftet opp scene, og startet både band og festival. I 2011 kom EP´en og vinteren 2012 gikk de i studio for å feste debutalbumet til tape i låven hos Amund og Henrik Maarud, forøvrig i samme bygd. 22 november 2013 utgis debutalbumet Potrero på vinyl på Snaxville Recordings.

Musikken er grungy bluesrock med innslag av psychedelia, inspirert av band som The Black Keys, The Doors, Queens of the Stone Age og Motorpsycho.

På albumet Potrero går bandet enda lengre i å definere sitt sound gjennom 10 sterke, egne låter festet på analogtape i Snaxville Studio. Gitarene er mørkebrune og flerrete av fuzztoner og det buldrer akkurat slik det skal av trommer og bass. Det er lett å lede tankene inn på 60-tallet, men Electric Woodland er ikke noen retroflipp, når de finner det for godt disker de like gjerne opp med blytunge riff midt i grungesmørøyet med flerstemte refrenger. Dette er musikere som lever gjennom instrumentene sine og gjennom sampillet.

Vokalist og gitarist Peder Kjærnli gir til kjenne en mørk og desperat stemme som er skreddersydd bandets musikalske landskap og låtmateriale. Partene er gjennomarrangerte uten at de har mistet det spontane et slikt rockeuttrykk skal ha. Her er både voksende gitarsoloer og korte hooks, Electric Woodland stjeler fra hele sin rockehistorie med stilen i behold.

Her kan du se Electric Woodlands musikkvideo til singelen Heavy Eyes og album- teaser til den kommende plata:
Popgun

Violent Hippies er Popguns tredje album og gis ut på Snaxville Recordings høsten 2013.

Popgun er bassist og vokalist Egil Stemkens sitt hjertebarn og viser hans vidstrakte palett som låtsnekker og bandleder. Siden oppstarten i 2004 har Popguns to forrige album mottatt kanonkritikker ute i verden, såvel som massiv radiospilling i bl.a. Spania samt på collegeradioer i U.S.A. Gjennom turnéer i Spania, Italia og England har bandet opparbeidet seg en trofast tilhengerskare.

På den nye skiva Violent Hippies fremstår Popgun mer distinkt og rendyrket enn tidligere,
- og som den lett schizofrene tittelen antyder; Dette er et album som inneholder solide energiutblåsninger, såvel som amorøse og luftige øyeblikk med engangsgrill og solnedgang, bittersøtt som en ørefik.

Plata er innspilt analogt hos Snaxville Recordings i Skogbygda og produsert av Amund Maarud. Den er mixet av Henrik Maarud og mastret hos Christofer Stannow ved Cosmos
Mastering i Stockholm.

Violent Hippies utgis i fysisk format kun på vinyl i et begrenset opplag, 26/11-2013.

Her kan du se Popguns albumteaser:

CC 130,-
_______________

Om du ønsker deg en bra kveld med ny musikk og god stemning, så burde du ta turen til Crossroads Club onsdag den 4. desember!


Event på facebook

Billetter
EW på facebook
Snaxville på nett