Festivalslippsesongen er kommet, og en av de første festivalene til slippe navn for 2014 er Slottsfjell. I dag slapp Tønsbergfestivalen 10 sterke navn for neste sommers festival, nemlig: Haim (US), Phoenix (FR), Skambankt, Satyricon, Lars Vaular, Monica Heldal, Highasakite, Proviant Audio, Yoguttene og Unnveig Aas.

Festivalen skriver om artistene:

picture
Haim på Øya 2013. Nå kommer de tilbake!

HAIM (US)

Søstrene Haim har tatt norsk musikkpublikum med storm, først med glitrende singler som «Falling» og «Don′t Save Me», så med den overbevisende debutplata Days Are Gone. Akkurat passe plassert mellom sine Fleetwood Mac-inspirasjoner, klassisk rock-performance og givende popfølelse, dér finner du disse skamløst talentfulle søstrene. De har fått en pangstart på sin internasjonale karriere siden i fjor, og vi tror sommeren 2014 blir sesongen vi virkelig får se konturene av hvor store de kan komme til å bli.

Haim spiller også i Oslo og Bergen i februar.
PHOENIX (FR)
Ikke bare har de fått alle (alle!) til å danse til hitene «Everything Is Everything», «If I Ever Feel Better» og «Too Young». De har hele veien blandet sitt eget uimotståelige popbrygg – og toppet det med sin mest komplekse plate i år. Phoenix gjenoppfinner stadig sin egen spin på klassisk, moderne pop.
SKAMBANKT

Ingen skam å tro på rocken: Mens Kaizers har forlatt tronen, lener Jærkvartetten seg enda lavere forover. Slår til. Og banker løs. Deres signatursterke og varierte låter kommer til å sette deres kommende album i norsk rockhistorie som en gjenkjennelig, men allikevel ny kombinasjon av moderne og klassisk hardrock. For innimellom Kaizer-gitarspill og intense stunder på toppen har Skambankt jobbet hardt og jevnt. Og elskere av seriøs, uimotståelig ujålete rock kommer til å belønne dem for det. For deres kommende plate har blitt modent, mørkt og tungt, mer fengende og mer ambisiøst enn tidligere. Terje Winterstøe Røthing, Tollak Friestad, Hans Egil Løe Abelsnes og Børge Sageng Henriksen har slått på sirenen. De mener det. Og alle som elsket dem live fra før kommer til å elske dem enda mer fra og med vinteren 2013/14.
SATYRICON
Duoen, med Sigurd Wongraven aka Satyr som musikalsk hjerne og visjonær, har hele veien satt standard for noe stort. Helt siden svartmetallbautaen Nemisis Divina så mørkets lys i 1996 har Satyricon definert sjangeren og satt ned noen milepæler for hvor populær, utbredt og massiv denne sjangeren kunne bli. Sky might not be the limit for uttalte black metal-ideologer, men de har jammen strukket seg i høyden iløpet av en rikholdig og overlegen karriere – en karriere som inkluderer massivt salg, kontroversielle uttalelser, like kontroversielle videoer regissert av stjerneregissører, og jevnlig spilling av hits på radio i fullt dagslys.
LARS VAULAR

Han kan tilsynelatende ikke tråkke feil, denne mannen. Med sine fem albumutgivelser under eget navn har Lars Vaular markert seg som en artist som mangler sidestykke i norsk rapmusikkhistorie. Vaular er en lyriker av rang med monsterhits på den kollektive samvittigheten og flere Spellemannpriser i hylla. Han forteller historier med en tilbakelent pirring som ingen andre – og han plukker produsenter med en unik fingerspitzgefühl. Resultat? Helt ubeskjedent kan han vise til en voldsom mengde terningkastøyne fordelt utover utgivelsene sine. Vaular står ikke stille med sine konsepter og strakk med sitt seneste album «1001 hjem» den kreative strikken noen meter lengre, og utvidet grensene for et popalbumformat: plata kommer med illustrasjoner, videoer og prosa i en hel liten verden klar for å bli oppdaget av oss lyttere på nettet.
MONICA HELDAL
Hylles for sin rike debut, med hint av en pågående bluesrevival i soundet, med en behagelig stemme flere og flere har fått ørene opp for de siste årene. Heldal er en av Norges mest interessante nye singer-songwriters.
HIGHASAKITE
Er aktuelle med NME-premiere på ny video + sitt mulige store internasjonale gjennombrudd: 3. februar 2014 slipper Highasakite «Silent Treatment» her hjemme, mens resten av verden får den 3. mars.
PROVIANT AUDIO
Mathias Stubø-anledet, hypertalentfullt discoorkester med røtter i klubbmusikk og jazz. Utnevnes som den yngste i samme klubb som de særnorske klubbheltene Lindstrøm, og har idet Slottsfjell slipper nyheten, nettopp fått inn ei låt på P3s spillelister.
YOGUTTENE
YG er for alle som liker mat og vann og hus og tak over hodet. YG er for alle som liker brev. YG er for alle som liker Oliver Stone and The Untold History of the United States of America – osv, slik de blant annet sier det selv. Haha! Må oppleves.
UNNVEIG AAS
Lokalt navn som Slottsfjell GJERNE pusher. Unnveigs overbevisende sesong har foreløpig bragt henne en Ukas Urørt-tittel og mye bøzz i det singer-songwriter-elskende Norge.
(foto Haim på Øya: Alyssa Nilsen)