Tons of Rock har sikret seg to av verdens mest legendariske metallband igjennom tidene. Slayer og Anthrax regnes sammen med Metallica og Megadeth
 som to av "De Fire Store" i thrashmetall-historien, og med disse to headlinerene på plakaten begynner sommerens festivalprogram å falle på plass.


"Å få oppleve Slayer spille et fullt sett oppe på Fredriksten Festning er selv i tankeverdenen nesten absurd å drømme om, men nå skjer det altså! En konsert med Slayer er i seg selv en opplevelse, men med rammer i form av denne fantastiske festningen, ser vi ikke bort ifra at dette kan bli en "Oddvar Brå-hendelse» for et heldig publikum: "Hvor var du da Slayer spilte å Fredriksten Festning?". Og for liksom å sette kirsebæret på bløtkaka, så topper vi altså festivalen med en eksklusiv opptreden av selveste Anthrax på samme sted. Det kan da ikke være noen tvil om hvor alle ekte rockfans skal befinne seg 20. og 21. juni?" Sier Svein Bjørge, Festivalsjef .

Tons of Rock arrangeres altså i juni 2014 på Fredriksten Festning i Halden, og har allerede sterke navn på plakaten, som W.A.S.P., Turbonegro, Sabaton, Ghost, Sepultura, Oslo Ess, Black Debbath, Silver og Soilwork, for å nevne noen.

Tons Of Rock skal totalt ha rundt 35 artister på programmet.