BARE EGIL BAND
Det har gått 11 år siden Bare Egil Bands debutplate og i 2007 skal oppfølgeren endelig komme. Du husker kanskje hits som Tagging og Sko, eller andre favoritter som Arne og Vaske Meg Sjæl. Bare Egil Band har i årene siden debuten spilt over store deler av landet til voldsom glede og ustoppelig latter. Karrieren skal i følge bandet selv ha vært preget av interne stridigheter, men nå ser alt ut til å være på plass for at Bare Egil Band igjen skal erobre landets pophjerter. Plata er i butikkene mandagen etter Øyafestivalen.

I en melding fra Egil selv forteller han følgende:
Den 57-årige fjompenissen, sjarmøren og moromannen Egil Hegerberg, også kjent som Bare Egil, har slått seg sammen med det internasjonalt anerkjente backingbandet Ikke Bare Band under navnet Ikke Bare Bare Egil Band Band og spilt inn det splitter nye suksessalbumet Sanger fra Bare Egil By. Plata kommer i august på Universal gjennom en sinnrik lisens fra det notorisk tøvete selskapet Duplex Records, men allerede i mai presenteres første smakebit i form av singelen Politimester Egil, en sang som med sitt kontroversielle innhold nok vil bli nektet spilt på såvel radio som nærradio og fjernsyn, og som også kan bli vanskelig å få lastet ned fra internett med mindre man er koblet via modem, kabel, trådløst nett eller en annen tilkoblingsmetode. Det vil også bli trykket opp en fysisk singel man kan kjøpe i butikken med et par ekstra sanger som var for dårlige til å bli med på selve plata.
Brorparten av låtene på selve plata er hentet fra forestillingen Vrøvl og Fanteri i Bare Egil By, et enmannsshow Hegerberg turnerte land og strand rundt med for en årrekke siden uten at den helt store entusiasmen fra presse og publikum uteble fullstendig. Resten av materialet er relativt nyskrevet og forbanna bra saker.
Det er ellers verdt å merke seg at Hegerberg med denne utgivelsen nok setter norgesrekord i å bruke lang tid på å komme med en oppfølger til et gullselgende debutalbum med de elleve årene som har gått siden plata Absolutt Ikke Bare Egil Band kom ut i 1996. Hegerberg har i årene som har gått siden da drevet en del dank men også vært involvert i plate- og turnévirksomhet innenlands og utenlands med bl.a. bandene Hurra Torpedo, Thulsa Doom, Black Debbath, Aasen og L.Y.D., skriver Øya i pressemeldingen.

Les også: Duplexband åpner Quart- Hver dag