Svenske I`m From Barcelona, platebebutantene i Monomen, Urørt- vinneren Ida Mari og de nye soulrock favorittene i The Moving Oo`s er de siste navnene på plakaten.

I forrige runde slapp den ferske festivalen Ladytron, Magnet, NOFX, Sahara Hotnights, The Boys, The Lionheart Brothers og Valentourettes til Pstereos program på torget i Trondheim 24. – 25. August.

Les festivalens presentasjon av de nye artistene:

I`M FROM BARCELONA

Sommerflirt fra Jönköping, Barcelona

I`m from Barcelona er en kjempegjeng av søte svenske tullebukker med Emanuel Lundgren som kultleder og frontmann. Kollektivet teller 29 sjeler, de fleste av dem har ansvar for backingvokal mens resten tar i bruk en blanding av både rare og konservative instrumenter. Indiepop med kassegitar og lykkelige, barnslige tekster om trehus, frimerker og Barcelona på førsteskiva Let Me Introduce My Friends har smittet alle den har kommet i kontakt med. Deriblant Pitchfork, Rolling Stone Magazine og andre toneangivende smaksløker. Live er kollektivet så forfriskende som en evigvarende bikinisesong i tenåra. Sommeren kommer til å vare litt lenger etter dette besøket fra Barcelona. IFB økte temperaturen til en fin julidag da de spilte i Trondheim en sur og kald februardag 2006.


MONOMEN

Det siste tilskuddet til en relativt ny og allerede stolt norsk eksportvare

Monomen står i disse dager ansvarlige for sin debutplate Monomen LP. En etterlengtet stykke syntheventyr foredlet i de kapable hendene til Seigmens Alex Møklebust. Kjøper du plata kommer du nok intuitivt til å sette den i samme avdeling som 120 Days og Serena Maneesh i samlingen din. Monomen er altså høyst aktuelle i konturene av den nye eksportvaren som burde kunne kalles nu-new-wave eller no sånt. Tross sin unge alder og karriere er de fire kompisene fra Sørumsand allerede kjent for atmosfærisk og suggererende musikk med bittelitt støy, pop og en litt rar dansefot.


IDA MARIA

Tonesatt nordnorsk fandenivoldskhet

Rocka selvtillitspop med empiriske refreng burde være deskriptivt for Ida Maria. Også et djevelsk flir med røde lepper da. En vinnende kombo. Den tilsynelatende rastløse sjelen har årets Zoom og PeTre Urørt førsteplasser på peishylla hjemme som er en god indikasjon på at 2007 kan bli ”hennes” år. Hun gjorde en ihvertfall en minneverdig opptreden under årets by:larm. Konserten på Pstereo kan fort bli en sånn ”var du der, eller?”-greie. Du er herved gjort oppmerksom.


THE MOVING OO`S

Som å høre Faces gjøre høye kneløft

Soulrock er en øvelse som gjøres best upretensiøst og med baller. Nettopp det har The Oo`s forstått. Analoge live i studio-opptak ble tidligere i vinter omgjort til plata Peace&Love og tung rotasjon på A-lista til PeTre. The Oo`s er trondheims siste superband bestående av medlemmer fra Tussler Society, New Violators, Hopalong Knut, Nullskatte$nylterne med flere. For ikke å nevne instant-frontmann Frank Castello. En ru trailersjåfør med tættisene og stemmen til å bevise akkurat det. Det påstås hardnakket at dette er et hobbyband, men det høres definitivt ikke sånn ut. Det høres ut som bensin, svette og skitne tanker.