The Zombies, med både Colin Blunstone og Rod Argent, spiller live på Fabrikken fredag 2. november.

- The Zombies ble dannet i 1961 og oppløst i 1967. I løpet av de få årene bandet eksisterte rakk de å sette uutslettelige spor i pop-historien med hit-låter som She´s not there, Tell her no, Time of the Season, men ikke minst med det klassiske pop-psykedeliaalbumet Odessey & Oracle (1967). Da denne plata (som stadig dukker opp på topplistene over tidenes beste album) kom ut var bandet i realiteten oppløst og musikken ble aldri fremført live. Gruppas to låtskrivere og vokalister Rod Argent og Colin Blunstone gikk hver sin vei og Zombies var historie.

Tiden har imidlertid vært på The Zombies side. Selv om Argent og Blunstone har laget fantastisk mye god musikk på hver sin kant som soloartister (og til en viss suksess) vil det alltid være som The Zombies at de er best kjent. De siste årene har dette bandet oppnådd nærmest gudestatus blant musikkelskere og kritikere.

Konsertsettet vil bestå av ”greatest hits”, ”Odessey and Oracle”-låter fremført for første gang på norsk jord, samt solo-sett av både Argent og Blunstone.

Klimaet for the Zombies er i 2007 bedre enn noensinne. Yngre band i hopetall har latt seg inspirere av dette bandet, som ofte nevnes i samme åndedrag som Beatles, Who, Stones og Kinks når vi snakker om de viktigste britiske bandene fra 60-tallet. Neste år skal bandet turnere England med en ”Odessey & Oracle”-tematikk, antakelig noe inspirert av en viss Brian Wilsons suksessrike revitalisering av egen karriere de siste åra. Det er opptakten til dette vi blir vitne til på Fabrikken i Oslo den 2. November.
Det blir en kveld for minnebøkene, skriver arrangøren i pressemeldingen.

Dato: 02.11.2007
Sted: Fabrikken, Nedregate 7
Billettpris: 295,-
Konsertstart: 21.00
Supportband: TBA

Billettsalg: Billettservice og Platebaren Big Dipper