The Zombies ble dannet i 1961 og oppløst i 1967. I løpet av de få årene bandet eksisterte rakk de å sette uutslettelige spor i pop-historien med hit-låter som She´s not there, Tell her no, Time of the Season, men ikke minst med det klassiske pop-psykedeliaalbumet Odessey & Oracle (1967). Da denne plata (som stadig dukker opp på topplistene over tidenes beste album) kom ut var bandet i realiteten oppløst og musikken ble aldri fremført live. Gruppas to låtskrivere og vokalister Rod Argent og Colin Blunstone gikk hver sin vei og Zombies var historie.

Tiden har imidlertid vært på The Zombies side. Selv om Argent og Blunstone har laget fantastisk mye god musikk på hver sin kant som soloartister (og til en viss suksess) vil det alltid være som The Zombies at de er best kjent. De siste årene har dette bandet oppnådd nærmest gudestatus blant musikkelskere og kritikere.

The Zombies besøker en norsk scene for andre gang i 2008. Tidligere i år gjestet bandet Rockefeller med både Rod Argent og Colin Blunstone. Konsertsettet vil bestå av ”greatest hits”, ”Odessey and Oracle”-låter , samt solo-sett av både Argent og Blunstone.

Klimaet for the Zombies er i 2008 bedre enn noensinne. Yngre band i hopetall har latt seg inspirere av dette bandet, som ofte nevnes i samme åndedrag som Beatles, Who, Stones og Kinks når vi snakker om de viktigste britiske bandene fra 60-tallet. Bandet hadde tidligere i år 40års feiring av Odessey & Oracle albumet i London, der dette ble fremført i sin helhet, antakelig noe inspirert av en viss Brian Wilsons suksessrike revitalisering av egen karriere de siste åra, skriver arrangøren i pressemeldingen.

27. september, Royal Garden i Trondheim
28. september, Parkteatret i Oslo