HEALTH! På Spasibar
BONNIE "PRINCE" BILLY på Rockefeller
DRIVE-BY TRUCKERS på Rockefeller
THE FIX i Bergen

I løpet av de kommende månedene vil Øyafestivalen presentere et knippe sterke konsertopplevelser i Oslo under navnet Øya Open. Det starter med de Øya-aktuelle bråkmakerne Health! på Spasibar onsdag 21. mai. Søndag 29. juni står smått legendariske Bonnie "Prince" Billy på scenen på Rockefeller og onsdag 30. juli, like i forkant av årets Øyafestival, spiller landeveisrockerne Drive-By Truckers på samme sted. Øya Open byr altså på tre heite kvelder, på like mange måneder.

Øya Open er navnet på konserter og arrangement vi gjør utenom selve Øyafestivalen. I løpet av året vil Øya være medarrangører på et utvalg konserter som vil presenteres under dette navnet. Dette gjør vi fordi det er mye fet musikk vi vil at flere skal høre og fordi det ikke alltid passer våre favorittartister å komme innom Oslo i august.
Dermed får festivalen spredd sitt musikkengasjement utover året og tilby gode konsertopplevelser også utenfor festivalrammene.


HEALTH! på Spasibar 21. mai
Health er en ny støyrockkvartett fra Los Angeles, som ga ut sin selvtitulerte debut i fjor. De er beskrevet som et møte mellom rå synth, monoton vokal og sinnsyk tromming. OhMyRockness trakk fram både Animal Collective og Boredoms for å forsøke å beskrive galskapen.
Etter å ha brukt de første månedene i sin eksistens mest på prat, kom de seg etterhvert ut på veien og opp på scenene. Der har de stort sett vært siden og har funnet ut at det er konsertene som er deres rette element. Et par karer fra Øyas bookinggruppe ble slått i gølvet av Healths frigjørende støykrumspring under et arrangament i New York i høst og kom hjem med godord og et sterkt ønske om å hente dette til Oslo. Skiva er spilt inn i favorittbula til bandet, fri-aldersgrense-klubben The Smell i hjembyen. Innholdet er 28 minutter tettpakka moro, som en mengde DJs allerede har remixa og fingra med for å servere det på mangt et storbydansegulv. Health er gode kompiser med blant andre Øya-aktuelle No Age og kanadiske Crystal Castles.

I tillegg spiller Daniel Meyer Grønvold og Outmen. Vil du vite mer om supporten, som Spasibar beskriver som veryveryverygoodmusic, må du møte opp på Øya Open - Spasibar, enkelt og greit. Spasibar er en av Oslos mest spennende og uforutsigbare klubbscener og byr på en masse heftige konsertopplevelser året rundt.

Herlighetene koster kun 50,-. Forsalg på platebutikken Tiger i Oslo.
18 år leg.

BONNIE "PRINCE" BILLY på Rockefeller 29. juni Will Oldham, eller Bonnie "Prince" Billy som mange platekjøpere kjenner han som, er ikke for ofte å se på norske scener. Derfor har vi fått utallige henvendelser om å hente mannen tilbake etter at han spilte på Øyafestivalen i 2002. Nå er han klar for å spille på Øya Open på Rockefeller i slutten av juni.

Oldham har tidligere utgitt skiver under navn som Palace Brothers, Palace Songs og Palace Music. Hele tiden har han beveget seg igjennom americana, folk og country, men han har alltid hatt en indieappell.
Som Bonnie "Prince" Billy har han gitt ut høydepunkter som I See A Darkness (1999), Master and Everyone (2003) og The Brave and the Bold (2006). Sistnevnte var et samarbeid med post-rockerne Tortoise. Han har også samarbeidet med Bjørk, Sage Francis, Kanye West, Jason Molina, Matt Sweeney, Soulsavers, Sun Kil Moon, David Pajo, samt sine brødre Ned og Paul Oldham.

Nå skal denne respekterte låtskriveren ta med seg gitaren og sine sterke melodier til Oslo. Dette er det mange som har venta lenge på!

Billetter i salg hos Billettservice.no kr. 250,- + bill. avg. kr.25,-. 18 år leg.


DRIVE-BY TRUCKERS på Rockefeller 30. juli For alle som er begeistra for sørstatsrock, americana eller annen tradisjonsbasert rock'n'roll regnes det omtrent som straffbart å ikke legge sin elsk på Drive-By Truckers. Bandets siste album, årets Brighter Than Creation?s Dark, er 19 råsterke låter som minner om støvete grusveier, BBQ, kaldt øl, rustne biler og rufsete småbyer. Det skulle ikke forundre oss mye om dette blir et av albuma som dukker opp på mang en årsbestekåring til vinteren. Skiva har surra og gått hos Øya-administrasjonen i ukesvis og derfor ble vi hoppende glade når det var klart at vi kan presentere Drive-By Truckers på Rockefeller i forkant av årets festival.

Bandet, fra Athens i Georgia, ble starta av Patterson Hood og Mike Cooley midt på 90-tallet. De debuterte med Gangstabilly i 1998, men fikk først stor oppmerksomhet i 2001, med Southern Rock Opera. Denne var sterkt inspirert av musikken til og historien om Lynyrd Skynyrd.
Man kan også høre spor av Stones, Neil Young, Replacements og Tom Petty i bandets musikk. Drive-By Truckers var i ferd med å gå i oppløsning i fjor, men har reist seg igjen etter at gitarist Jason Isbell stakk. I dag har bandet på nytt tre låtskrivere i øverste divisjon, etter at bassist Shonna Tucker har turt å prøve seg på å komponere. Dette er et strålende liveband som du ikke bør gå glipp av og med en så velfylt backkatalog forventer vi at de drar fram et fyldig utvalg godbiter fra hele karrieren. Nå kommer altså Drive-By Truckers til Øya Open på Rockefeller og Storåsfestivalen i slutten av juli.

Billetter i salg hos Billettservice.no kr. 250,- + bill. avg. kr.
25,-. 18 år leg.


THE FIX på Verftet i Bergen 30. april
Vårens største arrangement for elektronisk klubbmusikk i Bergen, tilsammen presenteres 18 artister fra hele verden. Kulturhuset Usf Verftet er åsted for dette 7 timers lange programmet, fullstappet av godbiter for alle som har interesse for ny elektronisk eller alternativ musikk. Arrangementet er en del av programmet til Bergenfest, og presenteres i samarbeid med festivalene Øya og Ekko.
Buraka som Sistema kommer med sin kompromissløse kuduro i bagasjen, Diplo, Flosstradamus og A-Trak med sin intense blanding av sjangre og ekstremt fengende dansemusikk. Four Tets spennende og komplekse lydlandskap, svensk elektro fra Familjen, superfengende punkpop fra Matt & Kim. Gå heller ikke glipp av Chrome Hoofs blanding av disco og death metal, Ebony Bones egne lille sirkus, elektropop fra The Work og Oslodisco fra diskJokke, Clik Cliks sneaker-pop, eller original rock fra våre nye bergenshåp Lyd.

Lokale og nasjonale DJ-krefter stiller også opp for å gjøre kvelden perfekt. De bergenske indieprinsessene fra Indiegranskauen kommer med sin blanding av rock, indie, elektronisk og alt-som-er-gøy-musikk, Bergens nye IT-blogger og untzuntz-pusher DJ Pastor bidrar også med ny klubbmusikk fra inn og utland. Fra Oslo/Bodø kommer det nye prosjektet til eks-bergenser Truls Puls og bergensvenn DJ Sunshine, som sammen opptrer for første gang under sitt alias Mix`n`Sctatch. Innimellom konsertene bidrar også medarrangør av The Fix, og hovedmann bak Ekko-festivalen DJ Asel.

Det er herved klart for en minneverdig aften, så her er det viktig å kjenne sin besøkelsestid. Se www.thefix.no for mer info

Billetter i salg hos Billettservice.no kr. 270,- + bill. avg. 18 år leg.