Øyafestivalen kom i dag med de tre siste artistene til årets festival. Dagens største nyhet fra Øya er britiske Doves. Albumet Kingdom of Rust fikk imponerende 9 av 10 på Musikknyheter.no tidligere i vår. I tillegg til Doves er også lovende Donkeyboy og Le Corbeau klare.

DOVES (UK) – fredag 14/8
I vår ga britiske Doves ut sitt fjerde album, Kingdom of Rust. Mottakelsene var svært gode og flere anmeldere påpekte at dette er ei skive som vokser og som man kan leve lenge med. Doves starta for flere år siden i Manchester som Sub Sub, et slags dansbart elektroband. På slutten av 90-tallet omgrupperte de, bega seg utpå en mer rockepreget ferd og tok altså navnet Doves. De albumdebuterte i 2000, og med andrealbumet to år seinere nådde de førsteplassen på salgslistene i hjemlandet. Den tredje langspilleren Some Cities gjentok bedriften i 2005. Kingdom of Rust har ”bare” nådd andreplass, men det er ikke tvil om at dette er blant Englands stødigste band både på salgsvolum og kvalitet. Dagbladet oppsummerte den nye skiva slik: ”Storslagne låttablåer, utmerket integrasjon av rock og danseelementer, råskap og sårhet, melodiøs smidighet, muskuløs rocking og Refrenger! med utropstegn etter seg”. Bandet faller inn i en stolt tradisjon i britisk rock, som strekker seg tilbake til navn som Smiths, Joy Division, New Order og The Verve. Det er med stor glede vi kan melde at et av de britiske øyers heiteste navn dette tiåret er på vei til Øyafestivalen.

LE CORBEAU – torsdag 13/8
Øystein Sandsdalen har vært å se i en rekke rockeband i hovedstaden de siste ti åra, eller der omkring. På samvittigheten har han band som Thee Unmist, Jaded, Angora Static og Infidels Forever. Mest kjent er han nok for allmenheten som den andre gitaristen i Serena Maneesh. I fjor ga han ut en EP under navnet Le Corbeau og mange åpnet ørene for hans flørt med shoegazing, støyrock og beslektet musikk. Nå er fullengderen Evening Chill/Montréal of the Mind her. Etter noen skifter i besetningen er også en skikkelig konsertutgave av Le Corbeau på plass. Har du sans for Sonic Youth, My Bloody Valentine, The Jesus & Mary Chain og deres likesinnede vil nok Le Corbeau treffe deg midt i hjertet. Deres balansegang mellom herlig bråk og deilig melodi suger deg inn i en verden av småkaotisk harmoni.

DONKEYBOY – onsdag 12/8
Donkeyboy er et knippe unge herrer fra Drammen, det rehabiliterte veikrysset litt vest for Oslo. I det siste kan du ikke ha unngått å høre kvintettens hit Ambitions om du har vært innom NRK P3. Nå har de fått kontrakt med en av de virkelig store, selveste Warner Music. Donkeyboy er med andre ord klare for å erobrehodet ditt med flott popmusikk i årene som kommer. Bandet er ikke flaue over å leke seg med 80-tallets uttrykk og innrømmer å ha hørt på både Michael Jackson og Fleetwood Mac. Donkeyboy er ingen halvslapp retroact, men et band for framtida. Med behagelige melodier og sikker framføring er vi sikre på at disse gutta vil kile deg i øra i mange år. Vi venter i spenning på Øya-konserten og skiva, som kommer til høsten.