Ikons fra Gøteborg ble en snakkis i fjor da de reiste på tur i Skandiavia som support for Spiritualized. Det nylige utgitte debutalbumet og singelen "Slow Light" har vekket stor anerkjennelse langt utenfor svenskegrensen. Nå har Musikknyheter.no gleden av presentere svenskene i Oslo med to norske supportband. Emil Nikolaisen fra Serena-Maneesh er kveldens DJ.

Lørdag 22. mai på Garage Oslo:

MUSIKKNYHETER.NO PRESENTERER:
IKONS (S) + ROSIX-NOIR (N) + MOTORSEGLER (N)
DJ: Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh)
100,-

IKONS - SLOW LIGHT from Service on Vimeo.
IKONS (S)
Ikons selvtituelerte album er det nærmeste du kan havne i en hypnotisk lydboble. Et totalt headrush av episk kraut/stoner!

7-mannsbandet fra Gøteborg ble en snakkis i fjor da de reiste på tur i Skandiavia som support for Spiritualized. Det nylige utgitte debutalbumet ( Service Records, Jens Lekman m.m) og singelen "Slow Light" har vekket stor anerkjennelse langt utenfor svenskegrensen. 10 mai blir albumet sluppet her til lands og i den forbindelse befinner de seg på scenen på Garage denne kveld!

Musikalsk er bandet har greid å skape sitt eget unike og drivende lydbilde med inspirarsjon fra 70talls kraut- og spacerock som Neu! og Hawkwind, 80talls postpunk a la Joy Divison, shoegaze og nyere psychedeliaband som f.eks Wooden Shjips.

ROSIX NOIR (N)
Rosix Noir spiller psykedelisk og vakker drømmepop, bekledd med støy og elektronika/etno-inspirerte rytmer. Referanser mot 60s avant rock, 70's iskald tysk kraut og 90-tallets støyete popland - alt i en tidsriktig DIY-innpakning. Rosix Noir oppsto i et vedvarende musiker- og kunstnerkollektiv i Skippergata i Oslo. Det relativt nye bandet har det siste året bemerket seg i Oslos rocke (under)verden, med konserter på de viktigste scenene i byen og fullt hus under årets by:Larm.

MOTORSEGLER (N)
Lovende krautinspirert band med medlemer fra Kongsvinger som har base i Oslo

Ikons på MySpace

Rosix Noir på MySpace
Motorsegler på MySpace