Øyafestivalen slapp idag tre nye navn, og denne gang et rent norsk slipp.

To av dem er platedebutanter i 2011, mens et nettopp har gitt ut album nummer to.

FJORDEN BABY!
Fjorden Baby! slapp nylig sitt album nummer to, kalt Se Deg Rundt I Rommet. VGs anmelder klinte til med en sekser på terningen og mente at dette er ”det beste albumet som så langt har kommet fra den nye bergensbølgen”. I samme anmeldelse mente avisa at innholdet på skiva er ”poetisk, vakker rock stinn av tenning, tristesse og humor”. Det er nesten som om vi skulle sagt det sjøl. I tillegg har en rekke andre store medier vært svært begeistra, deriblant Dagbladet og Lydverket. Fjorden Baby! var det første bandet mange fikk øya og øra opp for i den mye omtalte gjengen artister fra Loddefjord i Bergen. I 2011 beviser de at de fortsatt ligger helt i teten av ny norsk rock.

For mange var det første møtet med Fjorden Baby! gjennom radioen, når P3 lista låta Karoline for noen år siden. Bandet viste tidlig at de i tillegg til rock, beherska elementer fra reggae, dub, klubbmusikk og nyveiv. Om du ennå ikke har hørt hele albumet, har du kanskje fått med deg den fengende singelen Rendevouz. Bergenserne har tatt seg god tid med skive nummer to. Den er spilt inn i løpet av fjoråret i hjembyens Duper Studio, og har blitt utgitt på deres egen label, som bandet har kalt Fjorden Bizznizz.


ARISTILLUS
Aristillus fra Oslo består av fire unge gutter, som spiller kraftfull hardcore med store doser indie. Sjøl om de er unge i alder er de blant landets aller beste på det de driver med. Debutalbumet Devoured Trees and Crystal Skies kom nylig ut på Fysisk Format og viser et band som er villige til å videreføre lyden av Rumble In Rhodos og JR Ewing. Skiva er spilt inn med den meget kompetente Ruben Willem fra Haust som produsent.


JONAS ALASKA
Jonas Alaska, var en av de store nye snakkisene under årets by:Larm. Ryktene etter hans første opptreden gjorde det nærmest umulig å komme inn når han spilte på Herr Nilsen. Jonas Aslaksen, som han heter på privaten, er en ung mann med sans for klassiske låtskrivere som Dylan, Young, Simon og Parsons. I begynnelsen av juni gir han ut sitt debutalbum på finfine Jansen Plateproduksjon. Even Ormestad fra Jaga Jazzist har produsert og han har også vært med i backingbandet. I tillegg har Jonas Alaska i det siste benyttet erfarne navn som Thom Hell, Martin Horntveth, Thomas Aslaksen, Kjetil Grande og David Wallumrød.

Fjorden Baby! på MySpace
Aristillus på MySpace
Jonas Alaska på MySpace