I februar skal det igjen deles ut én million kroner til en norsk gruppe eller artist som står på randen av internasjonalt gjennombrudd. Vinneren vil bli annonsert under by:Larm 2012 – nå offentliggjøres de nominerte.

Statoil-stipendet er et av de største i sitt slag her i landet, og skal støtte norske grupper og artister med internasjonalt potensial. Dette er femte gang stipendet deles ut og tidligere års vinnere er Ida Maria, Ingrid Olava, Mathias Eick og Kvelertak. Femårsjubileet skal blant annet markeres med en konsertrekke på Folketeateret i forbindelse med prisutdelingen lørdag 18. februar, der alle de tidligere vinnerne skal opptre.

- Det er uten tvil mange Norske artister som har et internasjonalt potensial. Men når man skal opp og frem i et annet marked så konkurrerer man med lokale og andre internasjonale artister. Det er viktig å være tilstede der det skal satses. Man må møte media, publikum og bransje. Det koster penger, og det er dyrt å reise med et helt band og crew. Statoilstipendet bidrar hvert år til at en artist får en million kroner i et lanseringsstipend. Det er vi stolte av sier Erlend Mogård-Larsen, daglig leder Stiftelsen by:Larm.

Statoil har i mer enn 20 år støttet unge talenter innen både kultur, idrett og utdanning, under selskapets talentprogram Morgendagens Helter. Dette er det største stipendet som deles ut til talenter innen rytmisk musikk.

- Dette stipendet er en viktig brikke i Statoils arbeid med å støtte talenter innen utøvende og kunstneriske grener. by:Larm er blant de viktigste møteplassene for norsk musikkliv, og flere av dagens største norske artister har hatt sine gjennombrudd her. Vi ønsker alle de nominerte lykke til, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig i Statoil.

Årets nominasjonsliste består av artister fra flere ulike sjangre. Det spenner over alt fra rock og metall til hiphop og moderne popmusikk. Selv om flere av dem står langt fra hverandre musikalsk, har de likevel noe til felles; de har alle talentet og potensialet til å nå et bredere publikum både i inn- og utland.

Vinneren vil bli annonsert lørdag 18. februar på Folketeatret.

De nominerte er:

Jonas Alaska
Bernhoft
Team Me
Lars Vaular
Hanne Hukkelberg
Sondre Lerche
Thom Hell
Mayhem
Sandra Kolstad
El Caco