Historiens første NMVA deles ut på Sentrum scene i Oslo 31. mai. Og her er de nominerte:

Best Director
Washed Out - All I Know
Kvelertak - Månelyst
Cold Mailman - My Recurring Dream
Jenny Wilson – Autobiography
Morten Winther - Phony Show

Best Cinematorgaphy
Nico and Vinz - In Your Arms
James Blake - Retrograde
J. Karjalainen - Sydänlupaus
Donkeyboy - Triggerfinger
Kashmir - Seraphina

Best Editing
Yoga Fire - Samantha
Emilie Nicolas - Grown Up
Peder - Ghost Of A Smile
Man the Machetes - Mageplask
Múm - Candelstick

Best Art Direction
Kaja Gunnufsen - Faen Ta
Kvelertak - Månelyst
Rosemary - I Know
Morten Winther - Phony Show
Cold Mailman - My Recurring Dream

Best Post Production
Sigur Ros - Brennisteinn
James Blake - Retrograde
4 Guys From The Future - Nothing To Say
Invader Ace - Catch Up World
Jenny Wilson - Pyramids

Best Performance (Artist/Band)
Oh Land - Pyromaniac
Madcon - Say Yeah
Ylvis - The Fox
Rosemary - I Know
Quadron - Hey Love

Best Performance (Actor)
Peder - Ghost Of A Smile
Hilde Marie Kjersem - My Man
Washed Out - All I Know
Ólafur Arnalds - Old Skin
Jacob Bellens - Do You Have Anything Harder?

Dette har noen av de norske å si om nominasjonen:

Donkeyboy:

- Veldig kult og bli nominert med denne videoen. Vi gikk litt mørkere med denne låta, noe vi føler musikkvideoen gjenspeiler. Ekstra morsomt er det at Kiezsa som er med på låta og i videoen nettopp har gått #1 i UK. Stas!

Yoga Fire:

- Vi har syntes NMVA er et jævlig kult tiltak, og det er en stor ære å være nominert. Musikkvideoen som format er, på grunn av Youtube, sosiale medier og nettaviser, egentlig viktigere enn noensinne for norske artister, men med en musikkbransje i fritt fall har så å si ingen artister musikkvideobudsjetter verdt å skryte av. Man blir derfor avhengig av to ting for å få til å lage en video: 1. en god idé, og 2. at veldig mange flinke folk stiller på gratis for å gjøre ideen mulig. Derfor er det utrolig viktig for musikkvideoens overlevelse å gi folka som lager video en liten honnør a la NMVA. Spesielt etter at Spellemann har kuttet sin kategori.

Cold Mailman:

- Musikkvideo var så bortgjemt som kategori i spellemannsprisen. Bra med fokus på kun musikkvideo nå. Stas å bli nominert og all ære til Andre og hans produksjonsteam som har gjort en fantastisk jobb. Det er en ære for oss å få jobbe med så flinke folk.

Musikkvideoen kan ikke overvurderes. Videoer som har så mange views som vi har fått, er noe vi aldri kunne ha oppnådd med konversjonelle metoder. Det har gjort at vi har fått inngangsport og oppmerksomhet fra utlandet og det kommer utelukkende pga videoene. Vi er på et lite selskap uten utenlandspromo, videoen lever sitt eget liv og genererer promo over lang tid og er et grunnlag for videre jobbing. I dag får vi like mye respons i utlandet som i Norge.

Personlig var musikkvideo stort da jeg var ung. Det former artistprofilen til bandet og er en viktig del av musikkkulturen. Jeg ser videoer fordi jeg bli tipset om musikkvideoer som er filmatisk bra. Pga youtube er det mulig for små artister å nå ut til mange flere, det har fungert veldig bra for oss. Liker tanker om at musikkvideoen skal stå på egene bein og har noe kunstnerisk å komme med.

Andre Chocron:

- NMVA er et fantastsk arrangement. Jeg tror dette kan blir den høyest hengende musikkvideoprisen i norden i løpet av kort tid. Jeg håper at NMVA blir en arena hvor plateselskaper, artister og regissører kan møtes og prate om musikkvideo. Forhåpentligvis vil det gjøre platebransjen mer bevist på at kvaliteten på en musikkvideo kan gjøre underverker for en artist og at det er verdt å bruke penger på det. For mange behandle musikkvideo som en samlebåndsvare, det håper jeg det kan bli en slutt på.

Veldig kult og bra for både film- og musikkNorge om vi nærmer oss de store musikkvideolandene som hvor musikkvideoer en egen industri og plateselskapene har egne ansatte som bare jobber med musikkvideoer og danner fundamentet til høy kvalitet igjennom høyere budsjetter og profesjonalisert bransje. Veldig bra at vi nå åpner opp øynene og ser mot utlandet og at vi i norden som et kan lage en felles front. De andre landene er flinke til å satse internasjonalt med store ambisjoner, det er noe vi kan lære av i Norge.


Les intervju med en av en av initiativtakerne til NMVA her