Kristoffer Lo ble i 2013 tildelt det årlige Jazzstipendiatet fra Midtnorsk Jazzsenter og Sparebank1 Midt-Norge. Stipendet innebar muligheten til å skrive et bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester til Moldejazz 2014.

Et års arbeid resulterte i «Savages» som ble urframført på Moldejazz 2014, og senere konserter på Dokkhuset i Trondheim og Nasjonal Jazzscene i Oslo.

Til framførelsen av «Savages» har Kristoffer Lo satt sammen sine favorittmusikere til Trondheim Jazzorkester, som for anledningen består av blant annet Ingrid Helene Håvik (Highasakite), Gard Nilssen (Susanne Sundfør), Petter Vågan (The Fjords), Erik Johannessen (Jaga Jazzist), Ola Kvernberg, med flere. Orkesteret består dermed av et stjernelag med et bredt musikalsk uttrykk.

Vi kan nå offentliggjøre at Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester begir seg ut på en turné i januar. Steder og datoer er som følger:

24.02. Kongsberg – Energimølla
25.02. Stavanger – Tou Scene
26.02. Kristiansand – Kick
27.02. Oslo – Parkteatret
28.02. Bergen – Ole Bull Scene

Kristoffer Lo sier i en kommentar:
"Etter to fantastiske konserter på Øya og Pstereo, er det helt rått å kunne ta med denne musikken og dette bandet ut på turné i Norge. Vi gleder oss!"

Musikken representerer bredden i Kristoffer Los musikalske virke, fra popgruppa Highasakite til solo-prosjektet med tubadroner. Musikken ble i delvis skrevet på turne med Highasakite og viser den musikalske bredden i Los mangfoldige virke; friheten, energien og kapasiteten. Det er musikk inspirert av forbilder og helter, men og av negative trenger og endringer. Det er mørkt og høyt, stille og vakkert.

Musikere på albumet og live:
Ingrid Helene Håvik - vokal & harmonium
Kari Eskild Havenstrøm - vokal
Petter Vågan - gitar, lapsteel & vokal
Ola Kvernberg - fele, bratsj & effekter
Eirik Hegdal - saxer & klarinetter
André Roligheten - saxer & klarinetter
Mette Rasmussen - alt sax
Eivind Lønning - trompet & mellophone
Erik Johannessen - trombone & vokal
Gard Nilssen - trommer & effekter
Kristoffer Lo - tuba, gitar, vokal, låter & tekster
Pekka Stokke - live visuals
Tor Breivik - lyd