Metal-kongene Slayer, publikumsfavorittene Five Finger Death Punch, de svenske legendene i Entombed AD og et eksklusivt norgesbesøk med multikunstneren og horror-rockeren Rob Zombie er alle bekreftet til Tons of Rock. Sammen topper de dagens massive førjulsslipp av totalt 14 artister til sommerens festival i Halden 22. -24. juni.

“ Av og til kommer julekvelden på forskudd med en skikkelig gavepakke. Og slik føltes det når Slayer takket ja til å spille på Tons of Rock. For min del startet det hele med albumet “Show No Mercy”. Et mesterverk som satte dype spor i en ung sognings oppvekst. Katalogen til Slayer er så tullete bra, at det blir meningsløst å kun løfte frem en favoritt. Nå teller jeg bare dager til de skal filleriste Fredriksten Festning.” sier Bookingsjef Jarle Kvåle

I selskap med storheter som Metallica, Megadeth og nettopp Anthrax var Slayer med på å forme trashmetal-sjangeren fra starten av åttitallet, og bandet har levert klassiske album som "Reign in Blood", "South of Heaven" og "Seasons In The Abyss" for å nevne noen. Få band har holdt seg like aktuelle som Slayer.

Amerikanerne i Five Finger Death Punch har de seneste årene etablerte seg som et av verdens absolutt største metal band. Sommeren 2017 er de også klare for en av Norges største festivaler og rockearenaer, Fredriksten Festning i Halden. Five Finger Death Punch er forøvrig det bandet som har vært mest etterspurt av Tons Of Rock publikummet. Bandet fra Las Vegas albumdebuterte tilbake i 2007 med "The Way of the Fist", og har siden vokst seg større og større for hver utgivelse. I løpet av 2013 ga de ut to studioalbum, "The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell" volum 1 og 2. Begge debuterte på 2. plass på Billboard! Videoen til låta " Wrong Side Of Heaven" har mer enn 100 millioner visninger på youtube.

2017 programmet begynner å falle på plass, og for en festival det skal bli! Ikonene Slayer, Five Finger Death punch, et av verdens absolutt største metal band per i dag, og det bandet som definitivt flest publikummere har ønsket seg til Tons of Rock. Giganten Rob Zombie og Blink-182 for FØRSTE gang til Norge. Unike show med Sabaton og Emperor og godbiter som Satyricon, Candlemass, Rotting Christ, Spidergawd, Myrkur og Black Magic for å nevne noen. Nå kan bare 2017 komme.” – Bookingsjef Jarle Kvåle.

Festivalen for de eksklusive opplevelser
Det er første gang multikunstneren Rob Zombie opptrer i Norge når han torsdag 22. juni spiller på Tons of Rock. En av rockens definitivt tøffeste personligheter tar med seg et vanvittig sceneshow preget av horror, skrekk og splatter.

Tidligere i vinter ble det også klart at bandet Blink-182 fra California vil gjøre sin første konsert i Norge noensinne på Fredriksten festning. Om det er festivalen eller arenaen som tiltrekker seg storhetene er ikke kjent, men hvorfor svenske Sabaton returnerer for en eksklusiv konsert er ikke tilfeldig.

– I 2012 lagde vi et album dedikert til svensk historie. Vi oppkalte det etter en av de mest ikoniske kongene som har sittet på tronen I landet vårt, Karl XII, mer kjent som CAROLUS REX (…). I 2017 returnerer Carolus Rex til den legendariske festningen for en unik kveld når vi i Sabaton fremfører albumet dedikert til ”the rise and fall” for det svenske riket! Se Carolus reise seg! (Pär Sundström / Sabaton.)

Dagens programnyheter: Slayer, Five Finger Death Punch, Rob Zombie, Entombed AD, Rotting Christ, Myrkur, Delain, Valentourettes, Anekdoten, Virus, Deathhammer, Black Magic, Dreamarcher og Sibiir.



Tons of Rock 2017 arrangeres 22. til 24. juni på Fredriksten Festning i Halden. Bekreftede artister til festivalen er:

SLAYER, FIVE FINGER DEATH PUNCH, BLINK-182, ROB ZOMBIE, SABATON, EMPEROR, SATYRICON, AIRBOURNE, CANDLEMASS, ENTOMBED A.D., SODOM, ROTTING CHRIST, AVATAR, AMARANTHE, MYRKUR, DELAIN, ANEKDOTEN, HONNINGBARNA, SPIDERGAWD, TAAKE, VALENTOURETTES, DRACULA, AIMING FOR ENRIKE, VIRUS, DEATHHAMMER, BLACK MAGIC, DREAMARCHER og SIBIIR