Det ble i desember kjent at by:Larm i år velger å hylle de mørke og harde sjangrene med en festival i festivalen - på Vulkan Arena. Artister, bransje og publikum har allerede omfavnet konseptet - og i dag faller resten av programmet på plass, med både artister og egne seminarer.

– Dere var bare opptatt med å se på andre ting. Mens alle har hatt sine øyne på elektroniske streamingartister, har metal og rock levd et parallelt liv i beste velgående, sier Erlend Gjerde i Indie Recordings.

Han er en av initiativtakerne og festivalsjef i by:Larm black. Sammen med Joakim Haugland, som er programsjef i by:Larm, Pål Dimmen fra Music Norway, Jarle Kvåle fra Tons of Rock og Ragnar Vikse i Timeout Agency jobber de med å legge til rette for en ny bølge norske eksportklare rock og metal-band.

- Tons of Rock sa umiddelbart ja da fikk forespørsel om å gjøre by:Larm til et mørkere sted. Med by:larm black ønsker vi å sette fokus på alle de bra bandene og aktørene som man finner i norsk rock og metal. Her vil man kunne presentere dette sterke og unike mangfoldet for både internasjonale og nasjonale delegater, sier Jarle Kvåle som er bookingsjef i Tons of Rock.

Demojuryen bestod i år av Espen Nørvåg Slapgård fra Metal Hammer Norway, Yngve Andersen fra Loyal Blood Records samt Stamos Koliousis og Erlend Gjerde fra Indie Recordings.

Følgende band klare i dag:

Taake
The Good The Bad and The Zugly
Fight The Fight
Okkultokrati
Carnival Kids
Alfahanne
NAG
Twin Pigs
Vöödöö
The Cruel Intentions
Black Magic

I tillegg arrangerer by:Larm og Nordic Metal Music Network seminarer som “A Who’s Who of Norway’s Rock and Metal Scene”, “Forging Ahead: Metal Futures” og “Breaking Rock, Polishing Metal”.

Fra tidligere er følgende artister bekreftet:

Kampfar
The Dogs
Sahg
Blood Command
Dreamarcher
Tiebreaker
SIBIIR

by:Larm Black på Facebook