Bergensbaserte Bloody Beach leverer musikk det er vanskelig å ikke bli glad av. Deres lekende miks av afrobeat, surfpop og psykedelia har resultert i et nytt tilskudd i sjangerjungelen.

Bandets selvdefinerte tropidelica er muligens ikke det første man forbinder med kvintettens regntunge tilholdssted, men etter mottakelsen å dømme er dette en standhaftig plante i vekst.

Inspirasjonskildene varierer fra pakistansk surf til afrikansk synth pop. Det er en verden der eksotiske melodier møter virkelighetsfjerne strender, der kaos bekjempes med dans og rustne gitarer briljerer. Det kan nærmest virke som om festen ikke har noen konsekvenser i Bloody Beachs univers.

Alvoret er likevel ikke helt fraværende, noe bandets sterke musikalske teft er med på å understreke. Siden live-debuten i 2010 har bandets særegne tilnærming til den psykedeliske rocken begeistret et stadig større publikum.

I 2011 slapp bandet syvtommeren «Quembo Que», noe som blant annet førte til spillejobb på festivaler som by:Larm, South By Southwest, Dockville og oppvarmingsturné i Europa med Kakkmaddafakka. Debutalbumet «Bloody Beach Pirate Radio Presents» kom i 2014.

Siden albumdebuten har bandet turnert og jobbet med sitt kommende studioalbum. «You’ll Be Fine, Sister» er første låt ut fra deres kommende album «Boy» som slippes 6. mai.